Opsigelse
Hvis du siger dit job op Der er flere regler, du skal være opmærksom på, når du siger op. Det skal nemlig gøres ordentligt. Her kan du læse om reglerne, og om det er i orden at sige op over sms.

Der kan være mange grunde til, at du siger op på fra dit arbejde. Men inden du gør noget, er det en god idé, at du er helt sikker på, at du overholder alle regler og gør det hele nemmere for dig selv. Hvis har en overenskomst på din arbejdsplads, er der nemlig en række regler, når du selv siger op.

Både du og din arbejdsgiver skal overholde reglerne for opsigelse, hvis der er overenskomst på arbejdspladsen. Opsigelsesvarslets længde afhænger af overenskomsten. Men mange har en måneds opsigelse.

Er du ansat på tre måneders prøvetid, er opsigelsesvarslet i reglen kortere. Hovedreglen er også, at du fortsætter dit arbejde i virksomheden, indtil du fratræder.

Hvis du er ansat hos en arbejdsgiver, der ikke har overenskomst, skal du se i dit ansættelsesbevis. I dit ansættelsesbevis skal der stå, hvilke regler der gælder, hvis du siger op.

Husk på, at du får karantæne i a-kassen, hvis du selv siger dit job op. Er du i tvivl, så kontakt din tillidsrepræsentant eller din lokale 3F fagforening. Så er vi altid klar til at hjælpe dig.

Læs også artiklen "Karantæne - mistet ret til dagpenge for en periode""
Hvis du siger op på på sms

Det er generelt ikke en god måde at sige op på, når det sker via en sms. 3F anbefaler, at du tager en ordentlig snak med arbejdsgiver, hvis du vil sige dit job op.

Der er på mange arbejdspladser ikke noget krav til, hvordan din opsigelse skal være. Derfor er det som udgangspunkt ikke ulovligt for dig at sige dit arbejde op via sms.

Inden for det offentlige er der et krav om, at opsigelser skal ske på skrift for at være i overensstemmelse med forvaltningsloven.

Stadig i tvivl? I 3F kender vi din overenskomst og reglerne for ansættelse, og vi hjælper dig godt videre i dit næste job. Som medlem af 3F har du altid faglig hjælp tæt på.
Læs mere
Læs mere


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt