Social dumping
Sådan kan du undgå social dumping Her får du fem gode råd, hvis du skal have udført håndværk, og du vil sikre, at det sker under ordentlige forhold.

1. Tjek om firmaet har overenskomst Er firmaet medlem af arbejdsgiverforeningen Dansk Byggeri eller Dansk Håndværk, har det overenskomst.
Gå til Dansk Håndværk
Gå til Dansk Byggeri
2. Tjek arbejdstider Hvis de ansatte arbejder til sent ud på aftenen og i weekenderne, kan det være tegn på, at de bliver underbetalt. Kontakt den lokale 3F fagforening og hør, om de kender noget til virksomheden. 3. Tjek, om firmaet arbejder ulovligt Udenlandske firmaer skal være registreret i det såkaldte RUT-register (Registret for Udenlandske Tjenesteydere). Hos Erhvervsstyrelsen kan du se, om firmaet er registreret.
Gå til erhvervsstyrelsen
4. Tjek farligt arbejde Hvis du ser et hjemmelavet stillads, en faldefærdig stige eller andre forhold, der ikke ser sikre ud, bør du kontakte Arbejdstilsynet. Tilsynet har en hotline for henvendelser om social dumping.
Kontakt arbejdstilsynet
5. Sort arbejde Et firma, der tilbyder sort arbejde, er ikke pålideligt. Sig, at du vil have en regning, og betal dine regninger digitalt. Så har du dokumentationen i orden.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt