Syg
§ 56-aftale – refusion til din arbejdsgiver Paragraf 56-aftalen går ud på, at din arbejdsgiver kan få refunderet sygedagpenge fra din første sygedag. Her kan du læse mere om aftalen, og få gode råd ved længerevarende sygdom.

Vil du i dit arbejde ofte være fraværende på grund af en langvarig eller kronisk sygdom, kan du blive ansat på en § 56-aftale. Aftalen bevilges af kommunen og går ud på, at din arbejdsgiver kan få refunderet sygedagpenge fra din første sygedag.  Aftalen kan indgås, når det skønnes, at dit sygefravær på grund af din lidelse vil overstige 10 dage om året. 

En § 56-aftale gælder to år ad gangen, og derefter skal den genforhandles. Kontakt din tillidsrepræsentant eller din lokale 3F fagforening, før du bliver ansat på en § 56-aftale.

Gode råd ved længerevarende sygdom 

Hvis du er syg i længere tid, er det vigtigt, at du holder kontakten til din arbejdsplads. Det øger dine chancer for at vende tilbage, og det kan være rart at føle, at du hører til på arbejdspladsen. Hvis din arbejdsplads udsender nyhedsbreve eller lignende, så spørg, om du ikke kan få dem tilsendt, mens du er sygemeldt.

Fakta Rekreation

Der findes en forening, hvor du kan søge hjælp til et rekreationsophold, hvis du har været sygemeldt og er på vej tilbage til jobbet. Foreningen hedder “Foreningen til støtte af sygdomsramte erhvervsaktive borgere”.

Læs om sygdomsramte borgere

Bliv medlem af 3F Som medlem af 3F er du del af et fællesskab, der sikrer gode løn- og arbejdsvilkår. Du får desuden en række fordele som PlusKort, Superliga-billetter, billige forsikringer og juridisk hjælp.
Bliv medlem
Bliv medlem


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt