Syg
Sygefraværssamtale med din arbejdsgiver Når du har været syg i en længere periode, kan din arbejdsgiver indkalde dig til en sygefraværssamtale. Her kan I snakke om, hvornår og hvordan, du eventuelt kan vende tilbage til arbejdet.

Hvis du er sygemeldt i en længere periode, kan du blive indkaldt til en sygefraværssamtale af din arbejdsgiver, hvor I kan snakke om din situation - og forhåbentligt finde ud af, hvad der er bedst for dig og din arbejdsgiver.

Formålet med samtalen er at finde ud af, hvordan og hvornår du eventuelt kan vende tilbage på arbejde under din sygdomsperiode. Husk på, at din arbejdsgiver ikke direkte må spørge om, hvad du fejler.

Du bliver dog ikke kaldt ind til en sygefraværssamtale, hvis du er i opsagt stilling og skal fratræde inden for otte uger, efter at du er blevet sygemeldt.

Tillidsrepræsentant til sygefraværssamtalen

Ved sygefraværssamtalen har du mulighed for at have din tillidsrepræsentant med til mødet som bisidder. Det kan være en fordel, så tillidsrepræsentanten er med til at sikre, at samtalen kun handler om: 

  • Hvilke funktioner, du kan udføre på arbejdet.
  • Hvornår du forventer at være tilbage.
  • Hvilke forandringer der skal til, for at du kan komme tilbage på arbejdet
Personlig samtale

Du skal som udgangspunkt møde til en personlig samtale, men hvis det ikke kan lade sig gøre på grund af sygdommen eller praktiske forhold, kan samtalen foregå over telefonen. Er det heller ikke er muligt, bliver der ikke holdt en samtale.

Det har ingen indflydelse på din sygedagpengeret, at du ikke medvirker i sygefraværssamtalen, men det kan have andre konsekvenser. Du kan f.eks. få en advarsel ved ikke at deltage.

Bliver samtalen holdt, skal din arbejdsgiver give forskellige oplysninger til kommunen. Derefter kan kommunen gå ind i dialogen og give gode råd til, hvordan du kan komme tilbage til arbejdet.

Du kan altid kontakte din lokale 3F fagforening, hvis du er i tvivl om dine rettigheder.

Bliv medlem af 3F Som medlem af 3F er du del af et fællesskab, der sikrer gode løn- og arbejdsvilkår. Du får desuden en række fordele som PlusKort, Superliga-billetter, billige forsikringer og juridisk hjælp.
Bliv medlem
Bliv medlem


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt