Efteruddannelse
VEU-godtgørelse VEU-godtgørelse er en kompensation for tab af løn, når du deltager i "erhvervsrettet uddannelse for voksne."

Erhvervsrettet uddannelse for voksne er for eksempel AMU-kurser.

For at få VEU-godtgørelse skal du opfylde nogle generelle betingelser:

  • Være i arbejde (den dag, du ansøger) som lønmodtager eller selvstændig. Det er din status på ansøgningstidspunktet, der er afgørende for, om du betragtes som værende i arbejde.
  • Ikke have en uddannelse, der er på et højere niveau end en erhvervsuddannelse eller lignende. Du kan få dispensation, hvis du ikke har brugt din uddannelse i fem år.
  • Være ansat hos en arbejdsgiver, der er underlagt dansk lovgivning  som selvstændig er du også underlagt dansk lovgivning.
  • Have forladt folkeskolen og opfylde adgangsbetingelserne til den uddannelse, du søger VEU-godtgørelse og befordringstilskud til.
Læs mere om VEU-godtgørelse her
Søg om VEU-godtgørelse

Du kan nemt og hurtigt søge VEU-godtgørelse, hvis ikke du får løn under uddannelse. Du søger VEU-godtgørelse, når du tilmelder dig et AMU-kursus. Det gør du på www.voksenuddannelse.dk. Får du din sædvanlige løn under kurset, er det virksomheden, der søger om VEU-godtgørelse.

Satsen for VEU-godtgørelse er 4.700 (2024) kroner pr. uge svarende til 127,03 (2024) kroner pr. time.

Deltidsundervisning giver et lavere beløb.

Søg om VEU-godtgørelse på www.voksenuddannelse.dk
Befordringsgodtgørelse

Når du er på kursus, kan du søge befordringsgodtgørelse – støtte til transporten til og fra dit kursussted.

Der ydes kun støtte efter de første 24 kilometer. Og dog højest 576 kilometer pr. dag.

Støtten er på 1,12 (2024) kroner pr. kilometer. Tilskuddet er skattefrit.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt