Nyheder
Bedre at forebygge end at brandslukke Som bygningsarbejder har du sikkert rundt om på pladserne i Nordsjælland mødt Danny Stuhr med 3F-vesten på.
Nu er 3F-logoet skiftet ud – Danny er ansat som arbejdsmiljøkonsulent i Byggeriets Arbejdsmiljøbus – i daglig tale Bam-bus.
Bam-bus er et samarbejde mellem arbejdsgiverne og fagforeningen for at gøre din arbejdsplads mere sikker.

Bam-bus, er en »rullende« konsulenttjeneste, der vejleder i, hvordan der skabes et godt arbejdsmiljø på byggepladserne og i byggevirksomhederne. 

Så måske er du allerede stødt på Danny igen - nu omkring arbejdsmiljø. Bam-bus besøger byggepladser og virksomheder og du kan selv, som medarbejder, kontakte Bam-bus, hvis du mener, at der er brug for hjælp til arbejdsmiljøarbejdet på byggepladsen.

Ring til Bam-bus

Bam-bus giver gode råd om, hvordan nedslidning og arbejdsskader kan forebygges.

»Ring til Bam-bus, så vejleder vi til en løsning inden problemer med arbejdsmiljøet opstår.

Det er meget lettere at forebygge end at brandslukke. Det er godt at tage Bam-bus med på råd, når f.eks. byggepladsen starter op. Vi har forslag til  løsninger på alle de udfordringer, der måtte være«, fortæller Danny.

Forebyg nedslidning og arbejdsskader

En arbejdsdag i Bam-bus kan starte med et opkald fra en byggeplads. Det kan f.eks. være fra nogle tømrere, der arbejder med en stor vinduesudskiftning. »Så kommer vi og anbefaler nogle tekniske hjælpemidler til, hvordan vinduer kan løftes på plads , så man undgår tunge løft og dårlige arbejdsstillinger.

Det kan være, at vi ser på om stilladset er korrekt til opgaven. Stilladset har betydning for arbejdsgangen. Hvis man vælger en forkert type stillads, så kan det måske ikke bruges til opmagasinering af materialer og så bliver der flere løft og flytten rundt, som slider på kroppen«, siger Danny videre. 

Bam-Bus giver gode råd

En af mange opgaver i Bam-bus er at screene byggepladser for arbejdsmiljøproblemer. 

»Vi kigger f.eks. på adgangsveje, oprydning, stillads, støv, støj, kemi, plan for sikkerhed, vinterforanstaltninger – ja,  alle de arbejdsmiljøproblemer, som der kan være på en byggeplads.

Vi melder derefter tilbage med anvisninger på, hvordan pladsen kan organiseres på den rigtige måde i forhold til det bedste arbejdsmiljø.

Vi ser også på virksomhedens interne arbejdsmiljøorganisation.

Er der valgt arbejdsmiljørepræsentanter, er APV-skemaerne opdaterede, har medarbejderne de rigtige uddannelser f.eks. truck-kort, krancertifikat eller asbestkursus.

Vi er neutrale, når vi kommer ud på pladserne – vi giver gode råd og vores arbejde er baseret på dialog for at finde en løsning på problemet«, siger Danny.

Brænder for arbejdsmiljøet

Det bringer os til spørgsmålet om han ikke savner arbejdet i 3F?

»Jeg brænder for arbejdet med arbejdsmiljø, så jeg er virkelig kommet på den rette hylde. I mit arbejde i 3F, så jeg mange kollegaer med ondt i kroppen, og det er en kæmpe fornøjelse hver dag at  hjælpe med at finde de rigtige løsninger. Det fede er, at jeg kan bruge mit gamle netværk, og det er også sjovt at kunne være med til at udvikle nye løsninger sammen med leverandører«, slutter Danny, inden han igen ruller ud på landevejene i sin Bam-bus. 

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt