Nyheder
Betaling for overgang til vintertid Tjek din lønseddel – har du fået løn for den ekstra arbejdstime, hvis du var på arbejde, da uret blev stillet tilbage til vintertid den 28. oktober?
Du skal have løn uden overarbejdstillæg for den ekstra arbejdstime, selv om den effektive arbejdstid er en time længere end den fulde normale arbejdstid.

Klokken 03.00 natten mellem lørdag den 28. oktober og søndag den 29. oktober 2023 blev tiden skruet en time tilbage til kl. 02.00. Sommertiden ophørte, og vi gik tilbage til vintertid.

Din effektive arbejdstid blev dermed en time længere, hvis du var på arbejde på dette tidspunkt.

Krav på normal betaling

I denne forbindelse har du krav på normal betaling for den fulde effektive arbejdstid. Der skal med andre ord betales sædvanlig timeløn uden overarbejdstillæg for den »ekstra« arbejdstime. 

Det fremgår af en aftale, som DA og fH har indgået om sommer- og vintertid.

Når det bliver sommertid igen

I aftalen er der samtidig enighed om, at ved overgangen til sommertid i marts måned ydes betaling for den i øvrigt gældende fulde normale arbejdstid, hvor den effektive arbejdstid på grund af overgangen til sommertid bliver en time mindre. Denne time betales med sædvanlig betaling for timelønsarbejde.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt