Nyheder
Deres krav er klart - lige vilkår for alle I disse dage strejker mellem 250 og 300 bygningsarbejdere på Danmarks største byggeplads, Femern Bælt, på Lolland. Budskabet fra de strejkende er tydeligt; de polske kollegaer skal have det samme i løn som deres danske.

Strejken begyndte i går, hvor de første forhandlinger for at nå til enighed og få jord- og betonarbejderne tilbage i arbejde gik i gang, men det lykkedes ikke. Sagens kerne er en lønforskel mellem polske håndværkere og danske i virksomheden FLC. De polske håndværkere 25 kroner mere i timen i løn, hvilket indtil videre ikke er blevet imødekommet af arbejdsgiver.

Fra national konflikt til lokal betydning
Den verserende konflikt på Femern Bælt kan få betydning for lokale byggepladser rundt om i hele landet også i Nordsjælland.
i 3F Frederiksborgs område har vi en række store byggepladser og byggeprojekter i gang. Derfor kan der ganske vel ske lignende sager i vores område.

Tag fat i vores faglige sekretærer Daniel eller Morten, hvis du har brug for oplysningskampagne eller kender til byggepladser, hvor 3F Frederiksborg skal komme forbi.

Daniel kan træffes på 22244484.

Morten kan træffes på 88922208.

Kø på Mit3F Der er i øjeblikket længere svartider på 3f.dk. Du kan derfor opleve at blive sat i kø, når du vil tilgå funktioner på Mit3F.
Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt