Nyheder
Fagbevægelsen og forældreorganisationer sætter fokus på børn med særlige behov Sammen med to forældreorganisationer og det samlede FH Hovedstaden er 3F Frederiksborg med til at sætte fokus på de massive udfordringer, der er på det specialiserede børneområde. Målet er at få bragt familiernes stemme ind i det kommende folketingsvalg. Stemmer, som fortæller historier om et samfund, der efterlader flere og flere børn uden rette hjælp.

Det her er en opgave, vi skal løse sammen. Alle sammen.
45.000 unge står lige nu uden job og/eller uddannelse. Ud af de 45.000 har mange af dem fx ADHD eller autisme. Endnu flere er ordblinde. Ser man på folkeskolen viser tal fra undervisningsministeriet, at der i seneste skoleår var 87.000 børn med mere end 10% ulovligt fravær. Børn med ADHD eller autisme kan i værste tilfælde ende i skoleforløb, hvor de ganske enkelt ikke møder op til undervisningen, fordi rammerne ikke er tilpasset deres funktionsnedsættelser.

Det betyder meget for 3F Frederiksborgs formand, Mikkel Andersen, at 3F og den samlede fagbevægelse i Nordsjælland er fælles om opgaven.
”Alle kan rammes af en psykisk lidelse. Vi kan se, at tallene stiger. Det rammer vores medlemmer fagligt og personligt. Som fagforeninger er det vores pligt at kæmpe for vores medlemmers hverdag og vilkår. Det gælder også deres familier og deres børn.”

Et møde med virkeligheden
Som en central del af kampagnen bliver der afholdt et debatmøde torsdag d. 6. oktober i 3F Frederiksborgs lokaler på Milnersvej 41D. Mødet starter kl. 18. Her vil inviterede politikere få et møde med virkeligheden, når de kommer til at indtage publikumspladserne, mens familier og faglige eksperter vil give dem et dybt indblik i hverdagen og de voldsomme effekter af budgetmæssige nedskæringer. Debatmødet er arrangeret sammen med de to forældregrupper.

Som en del af mødet kommer politikerne også til at skulle forholde sig til dele af familiernes hverdag.
”Vi er glade for, at vi kan sætte det her debatmøde op på en lidt anderledes måde, fordi virkeligheden kalder på handlinger nu og her. Det er vores hverdag, politikerne kommer til at møde. Det er hverken klynk eller angreb. Vi går konstruktivt til værks.”, forklarer talspersonerne fra Forældregruppen i Hillerød, Elizabeth, og DUBS i Gribskov, Dorte.

Debatmødet afholdes d. 6. oktober fra kl. 18. Adressen er Milnersvej 41D, 3400 Hillerød. Der er ikke krav om tilmelding.

Du kan læse mere om mødet på Stormøde om børn i mistrivsel | Facebook

For mere fakta besøg Jeg ku' være dit barn - FH Hovedstaden

Bag kampagnen står FH Hovedstaden, Forældregruppen til børn med handikap i Hillerød og DUBS (Dialog Foreningen for unge og børn med særlige behov og deres pårørende i Gribskov).

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt