Nyheder
Er der overenskomst på din arbejdsplads? Husk at tjekke at din arbejdsgiver har overenskomst – du kan altid ringe til os og forhøre dig!
Hvis firmaet ikke har overenskomst, bliver vi i fagforeningen samtidig opmærksomme på dette og kan fremsende et krav om, at der indgåes overenskomst.
Det er vigtigt, da det er i overenskomsten, der er aftalt løn, pension, SH-betaling, overarbejdsbetaling mm.

I 3F Frederiksborg har vi netop oplevet, hvordan en svend har tabt penge, fordi han har arbejdet i en virksomhed uden overenskomst fra februar til november 2022.

Medlemmet kom til fagforeningen i starten af 2023 for at få foretaget et løntjek.

3F Frederiksborg skrev overenskomst med virksomheden den 24. november 2022 og da virksomheden først fik overenskomst i november 2022, kunne vi kun gå tilbage til dette tidspunkt, når vi skulle tjekke om lønnen var udbetalt korrekt i forhold til overenskomsten. Det resulterede i et efterbetalingskrav på 67.000 kr.


– Det er selvfølgelig godt, at fagforeningen kan sørge for at svenden får sin efterbetaling, men hvis firmaet havde haft overenskomst inden den 24. november kunne vi for perioden fra februar til november 2022 have rejst et krav på 135.576 kr. 

 

Det drejer sig om:

Sygeløn, overtidstillæg og manglende timer til 43.310 kr.

Feriepenge af ovenstående på 14.665,84 kr.  

Særlig lønopsparing (SH) 33.716,64 kr. 

Pension 39.883,31 kr. 

 

Så det betaler sig at være opmærksom på om virksomheden har overenskomst, når du starter arbejdet.
Husk også, at du altid kan få et løntjek i fagforeningen – det betaler sig i mere end halvdelen af de tilfælde, hvor medlemmer henvender sig!


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt