Nyheder
Husk retsprincipperne I Danmark er man uskyldig indtil det modsatte er bevist. Lige nu er Mathias Zilberberg (byrådsmedlem fra SF i Gribskov) ved at dømme en buschauffør uden om retssystemet.

Baggrund på sagen:
Du kan læse baggrunden for debatindlægget her. Konflikten omhandler en lokal politikers udtalelser om chaufførernes evner og mulige utrygskabende adfærd. Udtalelser som 3F Frederiksborg ikke kan og vil lade stå hen.

 

Det er ganske enkelt ikke klædeligt, at en lokalpolitiker ikke bare angriber en buschauffør, men taler i brede vendinger om befolkningens sikkerhed i Gribskov.

At den skulle være i fare, når man kører med en bus fra Movia/Keolis. Det er dybt, dybt kritisabelt.

Hvad der er sket i bus 360R vil videoovervågningen og politiets undersøgelser vise, hvis myndighederne går ind i sagen. Indtil da er der to modstridende forklaringer på, hvad der skete.

Sikkerhed og tryghed er noget af det, buschaufførerne har mest fokus på i deres arbejde. Samtidig med er buschaufførerne blandt de faggrupper, der udsættes for mest psykisk belastende pres på deres job. Du kan sidestille dem med politifolk, reddere og socialrådgivere.

Da en buschauffør for nylig kørte galt, blev historien delt og kommenteret vidt og bredt. Desværre også som et mærkværdigt forsøg på humor.

Nu ruller kommentarsporet på folkestolens holdeplads nr. 1 igen; Facebook. Buschaufføren skal fratages sin ret til at køre bus. Uden at hverken politiet har undersøgt sagen til bunds eller en domstol har afsagt kendelse. For ingen kan færdes trygt i Gribskov.

Lad nu myndighederne foretage de nødvendige undersøgelser og retslige skridt. Herefter kan vi alle forholde os til en eventuel dom eller frifindelse.

I 3F Frederiksborg ved vi, at der bag rattene i busserne fra Movia/Keolis sidder dygtige og kompetente folk, der hver dag transporterer folk rundt i Gribskov og mange andre steder.

På deres vegne vil vi gerne minde om, at det er både en stolt og dygtig faggruppe, der yder et vigtigt hverv i samfundet.

 

Elaine Larsen

Faglig sekretær på Transportområdet

3F Frederiksborg


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt