Nyheder
Løntjek gav kroner igen igen Alle medlemmer af fagforeningen kan få et gratis løntjek. Vi tjekker dine lønsedler igennem for fejl. og mangler og meget, meget ofte giver det dig kroner i kassen.
Det benyttede en voksenlærling sig af og der viste sig flere fejl på lønsedlen. Arbejdsgiveren har nu betalt, hvad lærlingen havde til gode.

Det er vigtigt, at du får den løn, som du har krav på. Lønsedler kan være svære at læse og forstå og faktisk har over halvdelen af alle danskere oplevet, at der var fejl i deres lønseddel. Der er med andre ord god grund til at få fagforeningen til at lave et løntjek – også når man er lærling.

En voksenlærling kom forbi i fagforeningen for at få tjekket lønsedlen efter 2 måneders ansættelse. Lønsedlen afslørede at voksenlærlingen ikke var aflønnet efter uddannelsesområdets overenskomst, som man skal ifølge loven om Erhvervsuddannelser. Loven gælder uanset om en virksomhed har overenskomst eller ej.

Voksenlærlingen havde ikke fået afregnet SH-betaling, særlig opsparing og pension af sin løn. 

Virksomheden har nu efterbetalt ca. 5.600 kr. 

“Vi oplever igen og igen, at der er et eller andet galt med lønnen, med tillæg eller med pensionen, når vi gennemgår medlemmers lønsedler. Jeg kan kun opfordre til, at medlemmerne benytter sig af muligheden for at få tjekket om arbejdsgiveren overholder overenskomsten og loven. Lav en aftale med fagforeningen – vi er til for jer!”, siger Elaine Larsen, faglig sekretær i 3F Frederiksborg, som løste den konkrete sag.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt