Nyheder
Portræt af Martin Ravn 3F Frederiksborg sætter fokus på deltagerne til årets DM i Skills. Første deltager er Martin Ravn på 26 år, der stiller op i kategorien Procesoperatør.

”Jeg er nok en falsk 9’er eller en decideret 10 position. Du ved, der må godt være plads til show. Men jeg leverer varen, når det gælder, og jeg tager det her dybt seriøst, fordi det er mit arbejde. Og jeg er god til mit arbejde.” Man tager ikke fejl af hverken niveau eller personligheden hos 26-årig Martin Ravn, der stiller op til DM i Skills i kategorien Procesoperatør.

Med rødder i den københavnske vestegn, et ungdomsliv på fodboldbanen og jobs i daginstitutioner havde han altid regnet med et job, hvor det handlede om at have med mennesker at gøre.
Det bragte ham til pædagoguddannelsen. Men som det ofte er med livet, så tager det drejninger. For Martins vedkommende betød det et farvel til drømmen om at blive pædagog og goddag til et job, hvor han tog vand- og jordprøver.

Det rationelle valg
For Martin blev det en af de store aha-oplevelser, da trådte ind i en verden af prøver, processer og kontrol. Stik mod egen overbevisning fandt han ud af, at han ikke kun befandt sig godt i faget, men også var god til det.
”Jeg tog en snak med min far om alt det her. Ude i virksomheden havde laboranterne fortalt mig om den her uddannelse, der hed procesoperatør. Min far og jeg blev enige om, at livet er for kort til ikke at turde tage chancer, så jeg søgte og kom ind. Og det er jeg sgu glad for den dag i dag.” fortæller Martin med ro i stemmen.

Som mennesker er udfordringer en del af Martins person. Derfor brugte han heller ikke lang tid på at betænke sig, da muligheden for at deltage i DM i Skills opstod.
”Min gode kollega fra Fujifilm Diosynth Biotechnologies, Nikoline, stiller også op. Da hun fortalte mig det, tog jeg kontakt til skolen og spurgte om det var muligt at komme på deltagerlisten. Det er en kæmpe udfordring, som jeg på sigt kan bruge til en masse. Jeg får trænet det at stå foran en masse mennesker, jeg får testet mine evner af mod andre dygtige elever og jeg får lært en masse om mig selv i det her.”, forklarer han.

Filterpressen og fake it till you make it

Deltagerne kender allerede lidt til indholdet af konkurrencen. For procesoperatørerne handler det om filterpressen. Noget som Martin og hans to gode kollegaer, Nikoline og Carolina, der begge også stiller til Skills, kender ganske godt fra deres grundforløb.
Derfor er fokus også rettet mod det praktiske og præsentationen, når de tre mødes til træning.
For træning skal der til, hvis man vil kalde sig Danmarks bedste.
”Det her er lidt ligesom at gå ind til en vigtig fodboldkamp. Jeg kender min plads, mine opgaver og mine evner, så jeg skal mest bare nyde stemningen, publikum og oplevelsen. Filterpressen føler jeg, at vi har godt styr på. Men sker der noget uforudset, så er det jo gode, gamle fake it till you make it.”, siger Martin med et smil på læben.

Drømmen er ikke altid det bedste i virkeligheden
Martin Ravn er glad for, at hans drøm braste. For det åbnede døren til en virkelighed, han nyder hver eneste dag. Til et job, hvor han udvikler sig og føler sig hjemme. Og til en mulighed for at stille op i DM i Skills.

Derfor er det også hans store håb, at flere unge tør gøre op med drømmen, hvis den ikke er rigtig. Han håber også, at hans egen arbejdsplads Fujifilm Diosynth Biotechnologies vil gøre det til en tradition at sende elever til DM i Skills, fordi ”vi lærer virkelig meget af den her oplevelse, og både vi og arbejdspladsen kan bruge det her senere i livet.”

I 3F Frederiksborg hepper vi på Martin og Nikoline. Du kan følge dem på https://skillsdenmark.dk/dm-i-skills/dm-i-skills-2022/

Faktaboks om Procesoperatør:
Procesoperatøren sikrer, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden spild af ressourcer. En procesoperatør arbejder med automatiserede og digitaliserede processer. Det er ofte teamwork. Du kan arbejde i industrivirksomheder, der producerer fx fødevarer, medicin, kemikalier, byggemateriale og meget mere. Kilde www.ug.dk


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt