Nyheder
Portræt af Nikoline Joensen 3F Frederiksborg sætter fokus på deltagerne til årets DM i Skills. Anden deltager er Nikoline Joensen på 24 år, der stiller op i kategorien Procesoperatør.

Fra stewardesse, tjener til procesoperatør. Det kan lyder som en række karriereskift med store spring, men for 24-årige Nikoline er der fælles træk i alle hendes valg. Det handler om rammer og mennesker.
”Jeg elsker at arbejde sammen med andre. Det at løse en opgave i samarbejde med andre passer mig godt, og her er der grundlæggende mange fælles træk mellem at være stewardesse og procesoperatør. Vi bliver stillet nogle faste rammer overordnet, men hver dag er der nye udfordringer og nye måder at skulle løse ting på.”

Uddannelsen som procesoperatør kom for alvor i spil hos Nikoline, da hun mistede sit job som tjener. En god ven af familien prikkede til hende og jo mere hun dykkede ned i uddannelsen, jo mere bevidst blev hun om valget.

Måske titlen på mit liv er held i uheld
”Man kan jo sige, at det var held i uheld, at jeg mistede mit tjenerjob. For havde jeg ikke det, så var det ikke sikkert, at jeg var begyndt at uddanne mig. Måske held i uheld er titlen på mit liv?”, funderer Nikoline.

For hun blev optaget på uddannelsen som procesoperatør. Her halvvejs i forløbet er nu hun blevet udvalgt til at stille op til DM i Skills. En af lærerne på grundforløbet tog en dag Nikoline til side og spurgte om det var noget for hende.

Udfordringen blev taget op efter en halv times snak. Igen dykkede hun ned i materialet og fik læst op om konkurrencen. Jo mere hun så og læste, jo mere passede det til personen Nikoline og hendes person.

”Der er to ben i det for mig. Jeg forventer klart at få en fed oplevelse, hvor vi er fælles om at løfte den her opgave. Det bliver fedt at stå i så stort et set-up, hvor vi repræsenterer skolen og Fujifilm Diosynth Biotechnologies. Derudover tænker jeg da også, at der på sigt er noget gevinst, når det kommer til mit CV. Jeg kan vise, at jeg er dygtig, det har jeg papir på.”, forklarer Nikoline.

Is i maven
Den 24-årige procesoperatør glæder sig til at stå på scenen og prøve kræfter med de udfordringer og opgaver, der bliver stillet under konkurrencen.

Der er mere spænding i kroppen end nervøsitet. Der er lagt en klar plan og Nikoline kender sin rolle. En rolle, som hun ofte indtager både fagligt og privat.

”Jeg er nok en person, der ofte tager styringen. Jeg har et godt overblik og er ret god til at læse andre styrker og svagheder, så vi sammen kan arbejde bedst muligt sammen. Det vil jeg tage med ned til DM i Skills, så vi kan få det bedst mulige resultat med hjem.”

I 3F Frederiksborg hepper vi på Nikoline og Martin. Du kan følge dem på https://skillsdenmark.dk/dm-i-skills/dm-i-skills-2022/

 

Faktaboks om Procesoperatør:
Procesoperatøren sikrer, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden spild af ressourcer. En procesoperatør arbejder med automatiserede og digitaliserede processer. Det er ofte teamwork. Du kan arbejde i industrivirksomheder, der producerer fx fødevarer, medicin, kemikalier, byggemateriale og meget mere. Kilde www.ug.dk


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt