Nyheder
Så er OK23 i gang I går startede overenskomstforhandlingerne (OK23) for dig og dine omkring 600.000 kollegaer i det private. Foran Dansk Industri blev forhandlerne på industriens område klappet ind af omkring 80 fremmødte.

Blandt de fremmødte gik snakken lystigt op til kl. 10 blev, hvor pressemødet og dermed startskuddet til forhandlingerne gik i gang.

Emner som realløn, Store Bededag og arbejdsmiljø blev vendt og drejet.

Fra 3F Frederiksborg deltog blandt andet Gudmundur Jónasson, der er faglig sekretær på industriområdet.

Han havde følgende betragtninger på de kommende forhandlinger.

”Inden krigen brød ud i Ukraine og den stigende inflation endnu ikke havde for alvor fået fat, talte man om at Dansk økonomi havde udsigt til den højeste vækst siden 1994.

Men det er langt fra alle vores kolleger som har kunne mærke denne rekordvækst på deres egen pengepung. Under overenskomstforhandlingerne i 2020 var det naturligvis Covid-19 som fik sat en ordentlig dæmper på lønfesten, da der var meget usikkerhed om fremtiden.”

Gudmundur oplever, at det er gået ned af bakke sidenhen.

”Men denne gang er det anderledes. Jeg har kollegaer som fortæller mig at de er blevet så presset på deres privatøkonomi, at det ikke kan betale sig at starte bilen for at køre på arbejde. Det går simpelthen ikke. Og så skal også huske på, at virksomhederne stadig efterspørger arbejdskraft, så derfor kan man ikke bare lukke lønposen helt i, da der er stadig masser af arbejde at få et andet sted. Så det kan godt gå hen og blive en nervepirrende omgang - Det er helt sikkert.”                                                                                                                                                        

I morgen fredag begynder forhandlingerne på transportområdet, hvorefter privatservice og byggeriet følger.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt