Nyheder
Seniorer på tur 3F/TIB Seniorklub Hillerød tog søndag den 11. juni 2023 på en 5 dages tur til Sønderjylland.

Afgang fra Hillerød med vores faste, gode, omhyggelige, kompetente, chauffør Jane fra Gribskov Turist. Ved ankomst til Storebæltsbroen på Fynssiden nød vi vores medbragte madpakker i strålende solskinsvejr. Herefter kørte vi til Skamlingsbanken, som er det højeste punkt (113 meter over havet) i Sønderjylland, fin udsigt til den nye Lillebæltsbro. Skamlingsbanken har eksisteret som samlingspunkt for undertrykte danskere siden 1840’erne. Ved befrielsen i 1945 var der over 100.000 tilstede. Nu bruges stedet bl.a. til operaforestillinger, der trækker ca. 30.000 tilskuere. 

I vores kaffepausen fik hver deltager en 3F-taske af Henning. Vi blev indkvarteret på Slukefter Kro, fantastisk morgenmad og dejlig aftensmad, godt spisested.

Mandag, efter morgenmaden tog vi til MARSK-tårnet (36m over havet). Der var kun 146 trin op til platformen, men det gik nu meget nemt. En fantastisk udsigt, hvor himmel og hav går i et med horisonten. Herefter kørte vi til Rømø, hvor vi fik sønderjysk kaffebord med mindst 21 forskellige kager, dog kneb det lidt med antallet af småkager. Det smagte godt.

Tirsdag kørte vi til Gråsten Slot, gik en tur i parken og fik ”kongelige løg” med hjem. Var en tur i køkkenhaven og så hvor fint afgrøderne blev passet. Dybbøl Mølle blev også besøgt, der holdt vi kaffepause. Så gik turen til Sønderborg på egen ”hånd”, frokost og besøg i byen, havnen.

Onsdag gik turen til Mandø, Mandøbussen kørte os ad vandvejen til øen, hvor vi fik et foredrag om vadehavet og om øen. Mandø har landets mindste Brugs. God frokost på restauranten. Sluttede dagen af med et besøg på Wellings landsbymuseum, et stykke kultur der er helt unik, bygget af genbrugsmaterialer! En masse gammelt værktøj, lige noget for os gamle snedker- og tømrersvende, – kan du huske da vi brugte?. Der var også andre gamle butikker og fag.  Aftenen sluttede af med optræden fra duoen Kisser og Søren.

Torsdag gik turen hjemad, men først et foredrag om Den Herrnhutiske Brødremenighed i  Christiansfeld, interessant. Smagsprøve på honningkager, uhm. Igen frokost ved Storebælt, som vi have fået med fra Slukefter kro. En dejlig tur med flot solskinsvejr i 5 dage.

Henning og Finn


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt