Nyheder
Vi anbefaler: Deltag i Seniorsprint Kurset »Seniorsprint« er et tilbud til dig, som er fyldt 50 år og søger job. Næste kursus starter den 28. februar 2022. På kurset får du bl.a. styr på dit CV, på ansøgninger og joblog. Du får også hjælp til IT og overblik over dine muligheder for efteruddannelse.
I efteråret 2021 kørte kurset »Seniorsprint« for første gang i 3F Frederiksborg og vi fangede 3 af deltagerne i en frokostpause. Elsebeth, Ulrick og Niels fortæller her om deres oplevelse af kurset.

9 ledige over 50 år deltog i kurset, som er frivilligt og er blevet til i et samarbejde mellem 3F, FOA og AOF.

De første 2 uger af kurset var der fælles undervisning på holdet og alle fik lagt en plan for jobsøgning sammen med Kim Damgaard, konsulent hos AOF og Susanne Petersen, der underviser i IT.

Derefter har hver enkelt deltager arbejdet med sin plan og har efterfølgende haft mulighed for at mødes til jobcafé og oplæg 1 gang om ugen, hvor man har samlet op på, hvordan det er gået. Sideløbende har A-kassen formidlet relevante job og hjulpet deltagerne med at afklare spørgsmål om økonomi mv.

 

Hjælp til IT

Ulrick har tidligere arbejdet som tømrer og pladsmand. Han synes, at Seniorsprint er det bedste kursus han nogensinde har været på.

»Det har været et super godt. For det første har underviserne været flinke og ikke sådan nogle akademiske tørvetrillere. De har været gode til at forstå, hvordan vores verden er og finde ud af vores niveau i forhold til computeren. Filmen kan hurtig knække, hvis det første problem i forhold til at søge job er, at man har svært ved at bruge computeren og jeg har fået mod på at melde mig til det næste EDB-kursus, som udbydes«, fortæller Ulrik. 

»Noget andet, der også har været godt, er det sammenhold, som vi har oplevet. Der har været plads til, at vi har kunne snakke rigtig sammen, fortælle vores historie og lære hinanden at kende«.

 

Netværk

Elsebeth bekræfter, at oplevelsen af fællesskab og sammenhold på kurset har været vigtigt:

»Når vi har fortalt hinanden vores historie, så får man pludselig input udefra. En får en idé til, hvor man kan søge arbejde eller ved noget om, hvor der lige netop er brug for dine kompetencer og siger »der og der ville jeg søge, hvis jeg var dig«. Man får simpelthen et netværk, hvor man støtter og hjælper hinanden«.

 

Muligheder og kompetencer

Niels er også imponeret over, hvor godt kurset har været og vil i den grad anbefale andre at deltage. Alle har fået noget ud af det, bl.a. har deltagere med ordblindhed haft stor glæde af kurset. »Jeg ville ønske, at jeg var blevet tilbudt sådan et kursus her straks, at jeg var blevet ledig. Det er rart med nogle andre øjne på ens muligheder og kompetencer, og hvad man har brug for af efteruddannelse. Og gennem kurset får du en personlig jobrådgiver at sparre med«. 

 

Jobcafé

Efter de 2 ugers kursus har deltagerne kunne besøge jobcaféen 2 gange om ugen. 

»Det er vigtigt at tale med nogen, som har samme problemer inde på livet som en selv. Og i jobcaféen kan vi bevare kontakten til andre ledige. Samtidig er jobcaféen med til at holde en til ilden i forhold til de planer, som man har lagt«, siger Niels.

Elsebeth har det på samme måde. »Som ledig oplever du ofte omverdenens fordømmelse. Hvorfor har du ikke et job, når man hele tiden hører, at arbejdsgiverne skriger på arbejdskraft? Og selvom man selv ved, at man gør alt for at finde et arbejde, så påvirker det en. Her er det rart at møde andre i samme situation, for man skal have prøvet det for at forstå, hvordan det er«, fortæller Elsebeth.

Ulrick supplerer, – »Ja, arbejdsgiverne siger, at de mangler folk, men når man så får et afslag efter et minuts samtale, så snart de hører ens alder, så tænker man altså, at det er utrolig frækt. Man må ikke aldersdiskriminere, men hvem har ikke set en jobannonce, hvor der søges folk til et »ungt team« – så ved man jo godt, hvad klokken har slået, hvis man er over 50. Fællesskabet i Seniorsprint giver dig energi til at fortsætte«.

 

Meld dig til Seniorsprint

Fælles for Niels, Elsebeth og Ulrick er, at de alle klart anbefaler andre over 50 år at deltage i Seniorsprint næste gang det er muligt. 

Kim Damgaard fra AOF fortæller, at næste alle deltagere fra det første kursus er videre, – enten i job, praktik eller er fortsat på kurser.

I foråret 2022 gentages Seniorsprint med start den 28. februar. Er du over 50 år, vil du høre nærmere fra din A-kasse.  

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt