Nyheder
Æresborger i Kladovo Tue Tortzen, medlem af byrådet i Hillerød for Enhedslisten og tidligere formand for 3F Frederiksborg, blev i september 2023 udnævnt til æresborger i Kladovo kommune i Serbien ved en højtidelighed på byens rådhus.

»Vi vil gerne udtrykke vores taknemmelighed for den hjælp og det venskab vi har fået fra Hillerød gennem mange år. Fra kommunen, Foreningen MIR (fred) og 3F Frederiksborg har vi fået en slamsuger, sandsække, minibus og store mængder håndklæder til vores hospital. Det er meget vigtige ting, som vi har haft stor gavn af – men det vigtigste er, at vi ved der er nogen der tænker på os og ønsker vores venskab«, sagde Byrådsformand Radovan Arezina.


Tue Tortzen takkede for udnævnelsen og sagde, at det er naturligt med et samarbejde, fordi der bor flere hundrede borgere fra Kladovo i Hillerød Kommune. – »Mange har arbejdet på vores fabrikker, kørt vores busser, og bidraget til samfundet helt tilbage til 1960’erne. Den næste generation glider stille og roligt ind i den danske hverdag – men beholder rødderne tilbage til kulturen fra byen ved Donau. Vi kan lære meget af hinanden og andre kan lære af vores gode venskab«.

 

Kladovo kommune blev ikke bombet af NATO i 1998, men som resten af Serbien har de været ramt af de handelssanktioner, som stadig vanskeliggør landets udvikling.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt