Nyheder
Nej til social dumping i turistbussen! Sommertid er lig med masser af turister i landet, som bl.a. transporteres med turistbusser rundt til seværdigheder i Nordsjælland.
Men busbranchen er desværre også ramt af social dumping og unfair konkurrence fra udenlandske vognmænd.

Onsdag den 12. juli var vi på tur i Nordsjælland for at opsøge udenlandske buschauffører og fortælle dem om deres rettigheder i Danmark.

Et af stederne vi besøgte var P-pladsen ved Frederiksborg Slot, hvor chaufførerne venter i busserne, mens turisterne ser slottet.

»Vi oplever, at udenlandske busser kører ren indenlandsk kørsel med turister her i Danmark og at reglerne for, hvor længe de udenlandske busser må være i landet, ikke bliver overholdt.
Hvad værre er, så bliver de udenlandske chauffører ofte aflønnet efter lønniveauet i hjemlandet, som kan være helt ned til 40 kr. i timen. Og mange chauffører overnatter i busserne.Det er helt urimelige forhold og vi deler foldere ud til chaufførerne, hvor de kan læse om deres rettigheder på polsk, littauisk eller engelsk. Vi taler med dem, så godt vi kan og i dag var vi så heldige at have Natalie, som taler både russisk og polsk, med på turen«, fortæller Elaine Larsen, som er faglig sekretær i 3F Frederiksborg.

Under besøgene delte 3F også flyers ud om en app, som Dansk Person Transport har fremstillet, hvor turistbussens udenlandske nummerplade scannes og appen registrerer automatisk tid og sted, hvor bussen befinder sig. Registreringen bruges i forhold til myndighederne og flere virksomheder, der overtræder loven, kan blive afsløret.

Chauffører og andre, der gør ophold på f.eks. rastepladser og P-pladser, kan ved at bruge appen nemt være aktive i kampen mod social dumping.

Vær med til at afsløre ulovlig cabotagekørsel Ulovlig cabitagekoersel 144 KB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt