Nyheder
Uhumske forhold for chaufførerne Det burde være klart for enhver, at velfærdsforanstaltninger på arbejdspladsen, så som toilet, håndvask og pauselokale selvfølgelig skal være rengjorte og ikke ligne en svinesti.
Alligevel har der gentagne gange være problemer med Movia, Regionens trafikselskab, der er ansvarlig for rengøringen af chaufførernes pauselokaler.

Forholdene har været så grelle, at det har medført uro blandt chaufførerne med trusler om arbejdsnedlæggelse. 

Tillidsrepræsentanten henvendte sig derfor til fagforeningen om indkaldelse af et konfliktløsningsmøde, da der, trods tidligere mæglingsmøde om manglende velfærdsforanstaltninger, stadig er mangelfuld rengøring på toiletter og i pauselokaler i bl.a. Holte, Nørreport og Rævehøjvej.

Movia har ansvaret for rengøring

Arbejdsmiljørepræsentanten har gentagne gange bedt om, at forholdene blev bragt i orden. Ledelsen har straks sendt anmodningen videre til Movia, som har ansvaret for rengøringen og selskaberne, som udfører denne, men intet skete.

Af rengøringsfirmaets egen dokumentation fremgår det ligeledes, at der i perioder ikke er foretaget rengøring af toiletterne. 

Så kom der gang i kluden

3F anmodede efter tillidsrepræsentantens henvendelse AKT (Arbejdsgiverforeningen for Kollektiv Trafik) om et hastemøde vedrørende den manglende rengøring. 

Konfliktløsningsmødet blev imidlertid suspenderet, da det blev oplyst, at Movia straks sendte folk ud til Holte St. og fik gang i rengøringskluden.

Det var godt, men det er samtidig forkasteligt, at det er nødvendigt at holde konfliktløsningsmøder om så indlysende en ting, at der selvfølgelig skal være rent på chaufførernes toiletter.

Hold øje derude om standarden af rengøring falder – i givet fald må vi på den igen!


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt