Nyheder
Flextrafikbranchen: Urimelige forhold Efter at flere lokale 3F afdelinger den 1. marts har besøgt chauffører og vognmænd, som kører flextrafik fra sygehuse i Region Sjælland og Region Hovedstaden, kræver vi, at Movia handler nu!

Vi har igennem længere tid påpeget de problemer vores medlemmer og deres arbejdsgivere oplever på flextrafik-området overfor Movia og nu må det tages alvorligt.

Det er foruroligende, at mange af chaufførerne oplyser, at de arbejder 12-15 timer i døgnet, 5-6 dage om ugen. Nogle arbejder endda alle ugens dage.
Chaufførerne bliver aflønnet med provisionsløn. Konsekvensen er, at lige nu arbejder chaufførerne langt ud over en almindelig arbejdstid for at opnå en løn til at leve af.
Denne overtrædelse af arbejdstidsreglerne har vi igennem længere tid påpeget overfor Movia.

Der er samtidig ingen kontrol med, hvilke chauffører, der kører flextrafik, og hvor lang tid de faktisk arbejder.

Det må være i Movias interesse, at man ikke har udbud der tilskynder til overtrædelse af arbejdstidsreglerne.

Vi møder også flextrafikbiler, som ikke er forsynet med CVR-nummer og det forstærker vores bekymring for, om der i virkeligheden foregår piratvirksomhed og sort arbejde på området.

Vognmændene bliver presset så hårdt af udbudspriserne, at forretningen ikke kan løbe rundt og flere vognmænd har måtte dreje nøglen om.

Vi må kræve at Movia, et offentligt trafikselskab, sikrer, at chaufførerne og vognmændene kan leve et anstændigt liv og kræve udbud på flextrafik-området, der både kan leve op til lovgivning og anstændighed.

3F vil fortsætte med at opsøge området og kæmpe for chauffører og deres vognmænd, der kører flextrafik.

”Det stopper ikke før, at vi får sikret vores medlemmer et ordentligt arbejdsliv i en branche, som i øjeblikket er en skamplet på det danske arbejdsmarked”, udtaler Elaine Larsen, faglig sekretær i 3F Frederiksborg.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt