Nyheder
3F Frederikshavn lagde ud for min løn Da Burger King i Frederikshavn sidste år gik konkurs, mistede mere end 20 ansatte deres job og løn. Mange af dem fik hjælp fra 3F, blandt andet Trine Rye Bøgeholdt

26-årige Trine Rye Bøgeholdt har været med helt fra starten, da Burger King i 2018 kom til Frederikshavn. Hun var en af de allerførste, der blev ansat og var vild med sit arbejde:

 • Vi havde et helt særligt sammenhold, og vi var næsten som en slags familie. Jeg blev efter et år manager med daglig ledelse, og jeg kunne lide den energi, der var på jobbet.
  Arbejdet på Burger King var for Trine et studiejob med mellem 60 og 100 timer om måneden. Hun og de øvrige ansatte kommunikerede i en facebookgruppe, hvor de delte informationer om vagter og andre praktiske informationer. Torsdag den 29. september 2022, skrev deres chef en særlig besked i gruppen:
 • Der stod, at alle ansatte skulle mødes klokken 22:00, og jeg vidste med det samme at der var noget galt. Normalt har vi åbent til klokken 24:00, så det virkede underligt, at vi alle skulle mødes to timer før.

  Kæmpe hjælp fra 3F
  Den torsdag blev den foreløbige sidste arbejdsdag for Trine og kollegerne. Chefen meddelte på mødet, at økonomien ikke hang sammen, og at ingen ville få løn dagen efter. Han beklagede situationen og opfordrede sine ansatte til at søge hjælp i 3F:

  - På det tidspunkt havde jeg slet ikke overvejet, at jeg kunne få brug for en fagforening, Burger King havde jo overenskomst, vi fik alle en god løn og havde gode vilkår. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at stedet kunne blive ramt af en konkurs.
  Sammen med mange af kollegerne meldte Trine sig ind i 3F, der ligger bare et stenkast fra Burger King. Her fik de hjælp med det samme:

 • Det var især arbejdet med at give informationer til Lønmodtagernes Garantifond, der var indviklet. Per Thorup fra 3F var en stor hjælp. Han guidede os igennem, og han var altid let at få fat i. En anden vigtig ting var, at 3F lagde ud for vores løn. Selv om det kun var et studie-job for mig, så var jeg afhængig af indtægten. På det tidspunkt var alt i samfundet ekstra dyrt: Strøm, varme og varer i butikken, så det var en kæmpe hjælp for mig og kollegerne.

  Baby på vej
  I dag - mere end et halvt år senere - har Trine endelig fået den løn, hun havde til gode fra Lønmodtagernes Garantifond. Med pension og feriepenge drejer det sig om mere end 40.000 kroner. Samtidig har hun fået jobbet på Burger King “tilbage” - omend i en lidt anden version:

 • Da Burger King genåbnede i Frederikshavn med Kingfood som ejere i november, var jeg igen en del af holdet sammen med flere af mine tidligere kolleger. Det er dejligt at være tilbage.

  Trine er stadig manager og har nu med en fast timenorm på 40 timer om måneden. Hun er fortsat glad for, at hun er medlem af 3F:

 • Jeg venter mig, og til oktober bliver to til tre for min kæreste og jeg. 3F har hjulpet med barsels-reglerne, som næsten er lige så indviklede som det var at få penge tilbage af lønmodtagernes garantifond.
  Hun opfordrer andre, der har studiejob, om at melde sig ind i en fagforening:
 • For det første er det jo ikke alle, der overhovedet har overenskomst med gode forhold som Burger King, for det andet, så er der ingen garanti for, at din arbejdsplads overlever og for det tredje, så er det som studerende billigt at være med i en fagforening.

 

 

 Faktaboks: Studiemedlemsskab

Som studerende kan du blive medlem af 3F på fordelagtige vilkår. Et SU-medlemskab koster 0,- mens du for bare 65,- ekstra kan sikre dig yderligere med et udvidet medlemskab.
Kontakt 3F Frederikshavn, før du tager et studiejob. De hjælper medlemmer med løntjek og med at læse ansættelseskontrakter igennem. Ring 70 30 08 46 eller mail frederikshavn@3f.dkMasser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt