Nyheder
Efterbetaling af 2,85 millioner kroner til 3F chauffører der udfører Flex kørsel 21/4-2022. SIDSTE NYT: Formand for NT Søren Kurs, har til nyhederne udtalt, at der skal ryddes op i de forhold der ikke følger vognmandens forpligtelser i forhold til udbuds materialet for Flex kørsel.
NT holder bestyrelsesmøde fredag den 22/4, så bliver det spændende efterfølgende at høre om de fine ord fører til handling fra NT´s side.
-----------------------------------------------------------------------------------


I et brev til de 11 byråd i Region Nordjylland samt til alle medlemmerne af Region Nordjylland, forlanger 3F nu at byråd og Region tager ansvar for Nordjyllands Trafikselskab og påligger dem at udføre kontrol af løn og ansættelsesforhold på Flexkørsel.

Flextrafikken er en vigtig del af det offentliges tilbud til borgerne. Alligevel er der tilsyneladende ingen kontrol med vilkårene for de chauffører, som hver dag transporterer vores børn, syge og ældre.

Derfor har de syv 3F afdelinger i Nordjylland skrevet et åbent brev til både regionen og de 11 byråd i Nordjylland.

Vi forlanger, at politikerne tager ansvaret på sig og sørger for, at de ”wild west” tilstande, der hersker indenfor Flextrafikken bliver stoppet.

 

I løbet af de seneste fire år har vi i 3F haft 41 henvendelser fra chauffører, der er blevet underbetalt eller på anden måde dårligt behandler af deres arbejdsgiver.

Sagerne handler om i alt 25 virksomheder – ca. 20 % af de vognmænd, der kører Flexkørsel for NT.

I SAMTLIGE sager fandt vi alvorlige fejl. Det har udløst efterbetalinger på i alt 2.85 millioner kroner…

Det vi finder mest i de lønkontroller vi de senere år har gennemført er:

  • Manglende overtidsbetaling
  • Manglende pension
  • Tillæg i øvrigt.
  • Der betales for færre timer end dem der bliver kørt.
  • Forkert udbetaling i forbindelse med sygdom og kursus.
  • Manglende eller mangelfuld ansættelseskontrakt.
  • Der arbejdes alt for mange timer til fare for kunder, chauffør og trafiksikkerhed generelt.

Vi skal naturligvis ikke påstå, at alle vognmænd snyder på vægten, men omvendt er det vores erfaring, at Flextrafikken er ét af de områder, hvor allerflest arbejdsgivere har problemer med at betale den rigtige løn. Og hvis vores 41 kontroller er udtryk for et generelt problem, vil der altså være sket fejl eller direkte snyd for 12-15 millioner kroner…

 

Derfor er det fuldstændigt grotesk, at NT i stor stil tjekker bilernes stand og chaufførernes service overfor kunderne, men at man IKKE udfører kontrol af chaufførernes vilkår.

En chauffør der ikke bliver behandlet ordentligt, har sikkert svært ved at finde arbejdsglæde, hvilket vil komme til at smitte af på servicen overfor kunderne.

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt