Nyheder
Vi har altid klubben i ryggen De faglige klubber giver et stærkt fællesskab og sammenhold hos MAN Energy Solutions i Frederikshavn


Af Helle Møller Riis
I november sidste år kunne MAN fejre et helt særligt jubilæum. En af virksomhedens fem faglige klubber, “klub 25”, der består af 13 lagermedarbejder fra 3F, kunne nemlig holde 60 års fødselsdag:

 • Det faglige fællesskab er godt hos MAN, siger Lars Johannsen der har været 17 år i virksomheden. De seks af dem som tillidsrepræsentant og formand for “klub 25”:
 • Klubben giver et kæmpe sammenhold på arbejdspladsen. Det er et fagligt fællesskab, det putter noget ekstra med i rygsækken, når du som tillidsrepræsentant går til ledelsen. Det giver dig følelsen af aldrig at stå alene, siger Lars, der samler sin klub cirka en gang om måneden. I øjeblikket er fokus rettet på overenskomstforhandlingerne og hele situationen med Store Bededag:
 • Vi får hjælp og input som klubformænd af 3F Frederikshavn, og vi har generelt et godt samarbejde med ledelsen i MAN. Eksempelvis har vi i vores lokalaftale fået forhandlet, at den første time af klubbens årlige generalforsamling er betalt med løn, og så har vi lov til at holde klubmøder i frokostpausen, siger Lars.

Faldt for sammenholdet

 • 50-årige Lars Johannsen er ud over at være klubformand for “25-erne” også blevet mentor for den tyve år yngre, Nadia Sif Worsøe. Hun blev 20. december den første kvindelige tillidsrepræsentant og klubformand for 3F Klub MAN Energy Solutions på Niels Juels Vej.
 • Jeg blev opfordret til at søge hvervet, og selv om jeg kun havde været hos MAN i tre år tøvede jeg ikke med at stille op. Fællesskab og det faglige betyder meget for mig, siger Nadia, der har en HHX og har en baggrund som filialleder. Hun endte som voksenlærling hos MAN i 2020:
 • Jeg faldt for sammenholdet, og selv om jeg kun er en af syv kvinder i min afdeling er jeg i den grad en del af holdet, som består af lige knap 50. Her er en god tone og en faglig stolthed, som jeg har savnet i mine tidligere jobs. Før vidste jeg ikke særlig meget om “den danske model” og vigtigheden af overenskomster. Nu ved jeg, det er altafgørende, siger Nadia, der nyder stor opbakning som ny tillidsrepræsentant og klubformand:
 • Alle har været søde til at tage godt imod mig. Gitte fra 3F Frederikshavn har været en kæmpe støtte, og især Lars og min bestyrelse har hjulpet mig godt i gang med alt det praktiske som tillidsrepræsentant og formand.
  Opfordringen fra Lars og Nadia til arbejdspladser uden faglige klubber lyder samstemmende:
 • Se at få en! Det giver så meget fællesskab og styrke til arbejdspladsen og der er masser af hjælp at hente i din fagforening.

FAKTA om MAN-klubberne
MAN Energy Solutions har i alt fem faglige klubber: To for medlemmer af 3F og tre for de METAL-ansatte.
Den ældste er ALPFA 1, der har mere end 120 år på bagen.
Klubberne har i virksomhedens lokalaftale af overenskomsten fået ret til at holde den første time af generalforsamlingen i arbejdstiden, og må desuden holde møder i frokostpauser mm.
De fem klubber har forskellige traditioner, men de mødes på tværs i en fællesklub og har alle generalforsamlinger og sociale arrangementer som julefrokost, fællesspisninger, badminton og lignende.

Fakta om Lars Johannesen

Født og opvokset i Frederikshavn
Oprindeligt uddannet skibsmontør fra DANYARD, har også været selvstændig erhvervsfisker.

Er i dag bestyrer af værkstedlaget hos MAN på havnen i Frederikshavn.
Har været i virksomheden i 17 år - de sidste 6 som tillidsrepræsentant og formand for klub 25. Han er med i 3F Frederikshavns bestyrelse.

Fakta om Nadia Sif Worsøe

Født og opvokset i Horsens
Har en HHX i virksomhedsøkonomi, matematik og organisation. Har været filialleder i Aldi
Udlært Lager- og logistikoperatør hos MAN

Har siden december 2022 været tillidsrepræsentant og klubformand for 3F Klubben MAN Energy Solutions (Arbejdsmændenes klub af 1956)Niels Juels Vej.

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt