Nyheder
Kom med 3F Holstebro til Pride

Kom med 3F Holstebro til Pride
3F Holstebro bakker op om Pride i Århus og København - og inviterer til at følges ad til Holstebros første Pride den 9. september 2023.

3F Holstebro flager med Prideflaget for at bakke op om Pride i Århus i uge 25. Vi flager også til august, når Pride løber af stablen i København, og nu kan vi løfte sløret for, at vi også flager i uge 36, hvor Priden for første gang kommer til Holstebro.

Det gør vi, fordi der i 3F Holstebro er plads til alle. Alle afdelingens ansatte og afdelingsbestyrelsen har deltaget i uddannelse, så afdelingen kan kalde sig LGBT+-certificeret og er berettiget til at flage med Pride-flaget.

Derfor er vi også med, når den første Pride i Holstebro holdes lørdag den 9. september 2023.

Vi ved, at særligt 3F’ere føler sig nødsaget til at skjule deres seksuelle orientering, fordi de er bange for reaktionerne fra kollegaerne. De føler sig ramt af dårlige vittigheder og hentydninger, og det skal vi have ændret. *

Ifølge en rapport fra VIVE** fravælger særligt homoseksuelle mænd erhvervsuddannelser og brancher som byggeri og industri.

Tal viser, at kun 12,3 procent af homoseksuelle mænd mod 27,9 procent af de heteroseksuelle vælger arbejde inden for brancherne landbrug, skovbrug og fiskeri, industri, råstofindvinding og forsyningsvirksomhed samt bygge og anlæg. Hos kvinderne har 6,6 procent af de homoseksuelle mod 9,6 procent af de heteroseksuelle job i de nævnte brancher.

Samfundet har brug for flere faglærte, så derfor går 3F Holstebro aktivt ind for at sætte fokus på den udfordring.

3F Holstebro vil derfor gerne invitere DIG til, at vi går i parade kl. 11.00 den 9. september 2023 gennem Holstebro gågade og viser vores holdning og opbakning sammen.

Hold øje med hjemmeside og 3F Holstebros Facebookside. Der vil komme mere info efter sommerferien.

Hvis du allerede nu ved, at du vil med i paraden sammen med 3F Holstebro, så skriv til hanne.lund-nielsen@3f.dk – så sørger hun for, at du holdes opdateret på, hvad programmet er for Priden i Holstebro, og hvor 3F er på dagen.

* ”Lige og ulige? - Homoseksuelle, biseksuelle og transkønnedes levevilkår” Casa, juni 2009; “EU LGBT Survey”, 2012; ”Status of the Danish LGBT Workplace”, Q-Factor 2014

** ”Kortlægning af homo- og biseksuelles samt transpersoners levevilkår og samfundsdeltagelse” VIVE, Jane Greve, Stine Vernstrøm Østergaard, Matvei Andersen og Morten Kjær Thomsen, 2022


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt