Find din løn og overenskomst OK20 Nu skal du stemme

Kære kollega

Vi kan kun forhandle os til gode overenskomster, når vi har dig og de 230.000 andre medlemmer af fagforbundene i CO-industri i ryggen. Det har været tydeligt at mærke opbakningen med e 734 forslag til OK-forbedringer, som I medlemmer har sendt til os gennem jeres forbund.

Det har også meget stor betydning for os i CO-industri, at vi har mødt over 1200 tillidsrepræsentanter på otte optaktsmøder rundt om i Danmark lige op til forhandlingerne. Det har gjort jeres ønsker og ideer konkrete, og det betyder, at vi har fået jeres hverdag med ind til forhandlingsbordet.

Søndag den 9. februar indgik vi forlig med Dansk Industri om fornyelse af industriens overenskomster. Det er lykkedes at indgå en treårig aftale, som jeg synes er god og er i tråd med de forslag, I har sendt til os. 

Det er en aftale, der giver mere til alle. Det er uanset, om du lige er kommet på arbejdsmarkedet, er midt i arbejdslivet eller nærmer dig pensionsalderen.

Vi har blandt andet løftet bidraget til fritvalgskontoen markant – nemlig fra fire til syv procent. Perioden med løn under forældreorlov og sygdom er forlænget, og pensionsopsparingen for lærlinge og elever begynder allerede ved 18-årsalderen.

Uddannelsesindsatsen bliver styrket ved at gøre aftalt uddannelse permanent og ved at forbedre mulighederne for ansatte, der bliver sagt op.

Vi har desuden aftalt nye redskaber, der skal forhindre underbetaling af udenlandsk arbejdskraft.

Endelig vil jeg fremhæve, at vi med overenskomstfornyelsen påtager os et klima-ansvar ved at løfte den grønne omstilling ind i samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere. 

Her kan du læse mere om OK20-aftalen. Jeg håber, at du finder forbedringer, som passer godt til dit arbejdsliv. Husk, at jeres lokale lønforhandlinger kommer oveni. 

Nu er det så din tur, når overenskomsterne er til afstemning. Jeg håber, at du vil bruge din stemmeret. En høj stemme-procent er nemlig også med til at sikre stærke overenskomster. 

Jeg anbefaler dig at stemme JA.

Med venlig hilsen

Gruppeformand Mads Andersen
Industrigruppen

https://www.co-industri.dk
Urafstemningspjece Industriens overenskomst Hent dokument
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt