Nyheder
Husk, at du har disse forsikringer via din pensionsordning Når du tænker pension, er forsikring måske ikke lige det første, der falder dig ind. Men din pensionsordning indeholder også forsikringer, der sikrer dig og din familie økonomisk tryghed i arbejdslivet. Herunder kan du læse mere om, hvordan de dækker.

Som 3F’er har du typisk din pension i PensionDanmark eller Industriens Pension, hvor din opsparing bliver investeret i mange forskellige aktiver for at skabe det bedst mulige afkast. Men er du klar over, at pensionsordningen langt fra kun er en opsparing til pension? Du har også en række forsikringer gennem pensionsordningen, og du er faktisk godt dækket, hvis du bliver ramt af fx sygdom i løbet af dit arbejdsliv.

Sådan er du forsikret:

 • Ved visse kritiske sygdomme
 • Ved dødsfald
 • Ved tab af erhvervsevne og/eller førtidspension/seniorpension:
  - I PensionDanmark har du ret til udbetalinger, hvis du får tilkendt førtidspension eller seniorpension.
  - I Industriens Pension afhænger retten til udbetaling ikke af, om du får førtidspension. I stedet har selskabet egne lægefaglige konsulenter ansat til at vurdere sagerne, hvilket sikrer en hurtig sagsbehandling og mulighed for supplerende udbetalinger ved både førtidspension og andre offentlige ydelser i tilfælde af tabt erhvervsevne.
 • I PensionDanmark har du en sundhedsordning med bl.a. adgang til behandling ved fysioterapeut og kiropraktor samt rådgivning.

Økonomisk hjælp hvis uheldet er ude

Får du en kritisk sygdom, kan den give dig ret til et skattefrit engangsbeløb på typisk 100.000 kr.

I tilfælde af dødsfald får dine efterladte udbetalt de penge, du har sparet op, og de er typisk sikret et mindstebeløb på typisk 500.000 kr. i PensionDanmark og mellem 300.000 kr. og 1,2 mio. kr. i Industriens Pension.

I begge selskaber er du også sikret økonomisk hjælp, hvis du mister evnen til at arbejde. Det kan både være i form af skattefri engangsudbetalinger, løbende månedlige udbetalinger samt en såkaldt opsparingssikring/betalingsfritagelse, som sikrer, at du stadig får indbetalt til din pensionsopsparing.

I både Industriens Pension og PensionDanmark kan du skrue op eller ned for forsikringerne, så de passer til din livssituation og dine behov.

Du får de penge, du har ret til

Generelt gør dit pensionsselskab alt, hvad det kan for, at du bliver gjort opmærksom på dine forsikringer. Det sker bl.a. via samarbejder med det offentlige. Men selvom dit pensionsselskab gør, hvad det kan for at sikre, at du får, hvad du har krav på, så kontakt gerne selv dit pensionsselskab. På den måde får du hurtigere hjælp.

Se, om dine forsikringer passer til din livssituation
Du kan altid tjekke, hvordan du er forsikret via din pensionsordning. Log ind på dit pensionsselskabs hjemmeside med NemID eller MitID. I PensionDanmark logger du ind på pension.dk, og i Industriens Pension logger du ind på industrienspension.dk.

Du kan også få et overblik over dine forsikringer via selskabernes app, der kan hentes i App Store eller i Google Play. Her kan du blot søge efter PensionDanmark (”Din Pension”) eller Industriens Pension.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt