Nyheder
Artikel i Fagbladet: Morten lavede æresport for Vingegaard Brandmand Morten Thinggaard var sammen med 11 kollegaer med til at lave en dobbelt vandport, da Tour de France-vinderen onsdag ankom til hyldest i København.

Altid superfedt at tage imod en vinder

Den dobbelte danske Tour-vinder Jonas Vingegaard landede onsdag formiddag i Københavns Lufthavn til behørig fejring på Rådhuspladsen.

Da privatflyet fra Amsterdam var landet lidt efter klokken 11, stod brandmænd klar med en vandportal.

Der var i alt 12 brandmænd involveret i æresportalen. De mødtes klokken ni onsdag til morgenbriefing med de to skumtændere SKUM 3 og SKUM 4 på Whiskey 1, som er den standplads, som Jonas Vingegaards fly taxiede ind på efter landingen.

- Vi skulle træne de perfekte skud. Der må ikke ske nogen fejl, og sikkerheden skal være på plads, siger 37-årige Morten Thinggaard.

Da flyet trillede ind, startede de først de små bumper-vandkanoner, fem sekunder senere tagkanonerne, der så sprøjtede omkring et minut, siger Morten Thinggaard, der i fem år har været brandmand i lufthavnen.

- Det er første gang, at vi har dobbelt-portal. Men nu er han jo også dobbelt Tour-vinder.

Morten Thinggaard har to gange før fejret store danske sportspræstationer: Håndboldherrerne og Vingegaards første Tour-sejr.

- Det er altid superfedt at tage imod en vinder. Og noget ekstra for mig, når det handler om cykling - jeg har set Tour de France hele sommeren, siger han.

Læs hele artiklen i Fagbladet


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt