Nyheder
Bevar forsvarsforbeholdet Udtalelse fra 3F Københavns bestyrelse den 6. april 2022 3F Københavns bestyrelse siger nej til at afskaffe forsvarsforbeholdet!

Den 1. juni skal vi til stemmeurnerne for at afgøre om forsvarsforbeholdet skal afskaffes eller bevares.

Regeringen har udskrevet en folkeafstemning på et tidspunkt, hvor vi oplever de tragiske konsekvenser af Ruslands invasion i Ukraine.

Regeringen peger altså på mere oprustning for at sikre freden! Vi syntes det er en farlig vej at gå. Oprustningsspiralen fører erfaringsmæssigt kun til mere militær, til mere ufred og krig.

Stemmer du ja eller nej til, at Danmark skal deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar? Det er dette spørgsmål, vi læser på stemmesedlen,

- et spørgsmål, der efter vores opfattelse, er vildledende.

Som situationen er i dag – hvor vi har et forbehold – kan Danmark nemlig deltage aktivt i samarbejde med såvel europæiske som andre lande og allierede, f.eks. gennem NATO, FN-missioner eller andet, hvis et flertal i Folketinget ønsker det.

Udenrigsminister Jeppe Kofoed var så sent som i februar ude at sige, at forsvarsforbeholdet ikke står i vejen for, at vi kan føre den udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik, som vi vil. Tværtimod.

Men hvad handler afstemningen så om? Den handler – kort sagt – om vi vil afgive suverænitet. Vi skal ikke give EU mere magt heller ikke over forsvarspolitikken. Selv om samarbejdet på dette område endnu er mellemstatsligt, er der intet til hinder for, at det kan udvikle sig overstatsligt.

Ledende EU-politikere, blandt andre den franske præsident Macron og kommissionsformanden von der Leyen, har udtrykt deres støtte til ideen om en EU-hær. Kommer der en fælles hær, så fanger bordet, hvis vi har afskaffet forsvarsforbeholdet.

Allerede i dag er der EU-kampgrupper på op til 1500 soldater. Med EUs nye strategi på området, er der planer om at udvide disse militærgrupper til at tælle 5000 soldater, ligesom EU også arbejder på at udvande det nuværende princip om enstemmighed. Det handler om at gøre det nemmere for EU at handle militært.

Opfordringen fra 3F København er klar: At afskaffe forbeholdet er dyrt. Både for selvbestemmelsen, freden og økonomien.

3F København opfordrer derfor til at stemme NEJ.

 

Pbv.

John Ekebjærg-Jakobsen, formand 3F København. Mobil: 40 18 63 84


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt