Nyheder
Leder 1 2023 MOVIA og busselskaberne svigter totalt

Så er vi igen tilbage ved den forbryderiske adfærd for skatteydermidler som visse af vores busentreprenører så heftigt abonnerer på.

 

Aflønning, ansættelsesforhold og rekruttering af vores ren- og klargøringsfolk i busbranchen, sker fortsat på vilkår som man næppe kan forstille sig.

 

Vi troede at vi sammen med arbejdsgiverne havde fundet de rette værktøjer til at løse udfordringerne sidst vi konstaterede disse groteske forhold; men ikke en lyd har vi hørt fra arbejdsgiverside om, at de skulle have mødt nye problemstillinger.

 

Situationen burde altså være lige præcis den samme, som da vi fandt løsningerne. Men intet er hændt på arbejdsgiversiden. De har end ikke løftet røret, og sagt at der var problemer.

 

Ved en ny gennemgang af området, kan vi nok engang så sørgeligt konstatere, at de intet har lært og aftalerne åbenbart var de rene luftkasteller.

 

Det får os alvorligt til at frygte, at det er den fremherskende tendens hos disse arbejdsgivere til at opfatte vores ren- og klargøringsfolk som et ydmygt tyende, der alene lever af nådens brød.

 

Det er skammeligt. Det er beskæmmende. Det er foragteligt!

 

Vi kan også få den helt klare fornemmelse, at det er den vej de så også vil gå, når det drejer sig om de mange ansatte buschauffører.

 

Det her går simpelthen ikke, for det går fuldkommen galt!

 

Vi vil nok engang tage initiativ til dialog med Busselskaberne om deres rengøring, men vi kommer til at forlange handling hvis vi denne gang skal holde den groteske dokumentation

for os selv.

 

Buskørslen for Movia er betalt af os alle. Rengøringen af busserne er betalt af os alle, stop med at lukke øjnene for det der så åbenlyst forgår i jeres butik.

 

2023 er ikke et sluttet selskab, der er plads til at også de sidste arbejdsgivere finder sig til rette i dette nye år.

 

Godt Nytår!


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt