Nyheder
Leder Chaufføren 2 2022 Invasionskrig i Europa

Rusland har invaderet Ukraine. En skændselsgerning er begået, og den ugerning får store følger. Både her i Danmark og resten af Europa. Men naturligvis først og fremmest i det Ukraine der i skrivende stund kæmper for sit liv.

Jeg skal ikke gøre mig klog på verdenspolitikken, men jeg vil dog komme med nogle få enkelte kommentarer til dette overgreb, ja denne krigsforbrydelse.

Der er kun en eneste der har ansvaret herfor, og det er Præsident Putin. Med skiftende forklaringer har han forsvaret hans angreb.

Men tillad mig at skrive følgende, det er det rene nonsens der kommer fra den usling. Hans seneste forklaring er at han vil afnazificere det ukrainske samfund.

Det er så himmelråbende dumt, at man jo nærmest måtte tro at han har mistet forstanden. Ukraines præsident er altså jøde, og han skulle stå i spidsen for et nazistisk samfund, hvis man skulle tro Putin. Det er jo det glade vanvid, og derfor er der ingen der kan tro på denne krigsforbryder!

Nej! Han vil indlemme den frie republik Ukraine ind i det russiske rige, med vold og magt, ved at erstatte den lovligt valgte regering med hans egne små marionetter.

Ukraine havde efter Sovjetunionens opløsning en del atomvåben. Dem afhændede de til Rusland, der sammen med USA, gav en skriftlig garanti om at Ukraine og dets territorium for evigt ville være ukrænkeligt.

Den skriftlige garanti betød intet for Putin.

I disse dage og timer, kæmper heltemodige ukrainere for deres liv, for deres børn, for deres hjem. De ser hvordan russiske styrker i sikker afstand terror-bomber ukrainernes drømme og fremtid, med missiler og bombefly.

Ukrainerne ser hvordan deres drømme slukkes, deres fremtid begrænses og deres børn lever i frygt. Ser hvordan deres hjem forvandles til murbrokker og liv forkrøbles.

Her i Europa!

Men ukrainere har noget at kæmpe for, det har Putins invasionshær ikke.

Ukrainerne kæmper for deres frihed, for deres børn, for deres hjem.

Ruslands Putin har end ikke æren at kæmpe for. Den mistede de allerede da den første soldaterstøvle trådte ind på ukrainsk territorium.

Det kommer til at koste!

Vi kommer i Danmark sikkert til at bruge flere penge på vort militære forsvar, som svar på Putins krigsforbrydelser. Vi vil forhåbentlig også finde det samme mod, som de ukrainere der i dag fylder molotovcocktails for at bekæmpe russiske tanks og tungt artilleri.

Men vi er også med i NATO, og vil indenfor disse rammer opfylde vor forpligtigelse til at bruge 2 % af vores BNP på militær. Det er så trist, men giver mening i det nuværende trusselsbillede.

Det kan betyde at vi måske må tilbagerulle noget af den lovgivning vi ellers havde skabt.

F.eks. skattestoppet for velhaverboliger, mindre tilskud til erhvervslivet, forhøje selskabsskatten for første gang, igen indføre en effektiv skatteligning i samfundet.

Mulighederne er mange. Men vores ønske om frihed vil aldrig dø.

Den vil vi forsvare mod en krigsforbryder som Putin.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt