Nyheder
Leder Chaufføren 3 2023 Netop nu?

Vi er kommet igennem overenskomstforhandlingerne på en god og konstruktiv måde. I skrivende stund er resultaterne til bedømmelse og forhåbentlig godkendelse hos medlemmerne.

Hvorvidt det er tilfredsstillende resultater for medlemmerne ved vi først senere. Men om ikke andet så fik vi i hvert fald hentet en stor bid tilbage af den inflation der skyldes råvaresvindlere og Ruslands aggressive overgreb på, i første omgang, Ukraine.

Det blev en rigtig dyr overenskomst for arbejdsgiverne. Om nogen vil knække nakken på de forøgede lønudgifter ved man vel næppe, det håber vi naturligvis ikke. Vi har brug for en god og stabil transportsektor.

Også indenfor godstrafikken, indenfor de tunge køretøjer!

At regeringen så oven i hatten på de dyreste overenskomstforhandlinger nogensinde så også lige nu, vil indføre en form for roadpricing af kørsel med lastbiler virker ikke specielt heldigt i det perspektiv.

For selvom vi har opnået store resultater ved forhandlingsbordene, så er de jo først virkelighed når de omsættes i udbetalinger til vore medlemmer. Sådan at ethvert medlem kan se, at der kom noget ud af forhandlingerne.

Meget af den tunge kørsel er jo også i en direkte konkurrence med udenlandske arbejdsgivere. Arbejdsgivere der ikke nødvendigvis skal følge vort lønniveau, hvor chancen for svindel absolut er til stede.

Lad os nu få implementeret de dyreste overenskomstforhandlinger nogensinde på en ordentlig og fair måde, og lad os så bagefter se på prisen på vejgodstransport.

Lad os samtidig se på det med grønne øjne og ikke bare som en prisstigning på kørslen. Lad os få udviklet de store tunge el-lastbiler, som i dag ikke findes! Lad os se på grønne drivmidler som i dag ikke findes i det omfang som kræves.

Kort sagt lad os se på det med friske grønne øjne, i stedet for bare at hæve prisen for danske vognmænd.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt