Nyheder
Leder Chaufføren 5 2022 Den gule førertrøje

Mange af jer fulgte helt sikkert med da danske Jonas Vingegaard vandt det franske cykelløb Tour de France og fik den gule førertrøje. Det var med hans egne ord – fantastisk.

Lige sådan er det også for den danske økonomi. Vi er i den absolutte gule førertrøje.

Det selv om vi, som resten af verden, har lidt under corona-epidemien og har måttet se på at Rusland har invaderet et selvstændigt land som Ukraine. Det har været den siddende regerings opgave at sikre os danskere imod følgerne af disse potentielt altødelæggende hændelser.

Det kan ikke andet end afføde respekt den måde som begge disse kriser er blevet behandlet.

Nu er der formentligt snart valg igen. Valget vil givetvis stå mellem en blå blok vs. en rød blok. 

Som statsministeren flere gange har udtalt, så er et valg om fremtiden ikke klapsalver for hvad der er udrettet under kriser; men et spørgsmål om hvad man vil gøre efter et valg!

Den blå opposition har igennem corona vist en fabelagtig evne til at komme med tom, frugtesløs kritik uden det ringeste indhold. Kritik for kritikkens egen skyld.

Kun en ting har de været enige om, at landets nuværende statsminister ikke skulle fortsætte. Det er vel i og for sig i orden. Selvom man en gang imellem kunne ønske sig lidt indhold i kritikken.

Men nej. Kritikken er der alene for kritikkens egen skyld. Nytteløs og uforståelig. Men har de da så ikke en plan for hvad de vil de næste 4 år. Næppe! Og vi kan med sindsro skrive næppe, for de borgerlige chefredaktører på aviserne og deres skribenter, efterlyser med stigende styrke et blåt modsvar til de rødes succesfulde løsninger.

Men det kommer ikke!

Men vil de røde så da egentligt noget. Svaret er efter min bedste vurdering JA. Men der er meget der fortsat skal rettes op på, hvis vi fortsat skal holde os i den gule førertrøje. 

Der skal skabes bedre balancer mellem de forskellige uddannelser, så flere vælger erhvervsskoler og professionsskoler. Landbruget skal også bidrage til den grønne omstilling, som transport eksempelvis har gjort. Arbejdsmiljøet skal opprioriteres. Overførselsindkomster skal stige i takt med anden lønudvikling og ikke reduceres år efter år. Der skal skabes balance mellem typiske kvindefag og mandefag. Arne-pensionen fastholdes og udbygges. Der skal bygges betalbare boliger som vore børn og børnebørn kan bo i. Fastholdelse af den sunde økonomi og ikke skattenedsættelser der sender regningen ind i børneværelset.

Vi som den arbejdende generation kan godt, når vi vil. Der er så meget der kan gøres. Der er faktisk så meget der skal gøres.

Hvis det sker, vil det være nå ja - fantastisk.
 

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt