Nyheder
Leder Chaufføren 6 2022 Er jorden ved at gå under? Næppe!

Men den er ved at bukke under for den fortsat stigende CO2 udledning fra vores menneskelige aktiviteter rundt om på kloden.

Det skal ændres. Heldigvis er vi godt på vej i Danmark. Planer for 2/3 af vores CO2 udledning er lavet. Vi mangler dog fortsat landbruget og deres enorme udledninger af CO2.

Samtidig plages vores kontinent af Ruslands aggressive invasion af deres naboland Ukraine. Senest har Rusland nu fuldkommen lukket for gassen til Europa.

Det kan blive koldt. Heldigvis er vi rimeligt forberedte i Danmark. Gaslagrene fyldte, prioriteringerne klare. Det bliver ikke den private forbruger der kommer til at mærke det.

Og ikke mindst er danskernes støtte til boykot af de russiske kleptokratiske oligarker, ikke bare fast holdt, men stigende. Danskerne giver ikke efter for Putins forsøg på at dele os.

Inflationen er tilbage over hele verden. Priserne stiger overalt. Også der hvor de ikke behøves, hvor der ingen sammenhæng er med knap hed på varerne.

Det kan blive dyrt. Heldigvis har vi i Danmark en bundsolid økonomi, der også har mulighed for at kunne kompensere de værst ramte. Ikke nødvendigvis alle, men de for hvem inflationen kan betyde økonomisk ruin.

Om få dage indkaldes igen til en ny runde med vaccinationer mod corona. Det kan blive en tilbagevendende begivenhed mange år frem.

Men det var en epidemi, ja en verdensomspændende pandemi vi fik styr på, med de højeste karakterer og med hele verdens beundring til følge.

Faktisk er dansk økonomi i en så ufattelig god form at man med rette må forundres. Eksporten høj, overskuddet på betalingsbalancen ekstrem høj, arbejdsløsheden den laveste nogensinde og beskæftigelsen aldrig været højere i danmarkshistorien.

Og der er opnået målbare resultater der gavner den lille jævne mand, som f.eks. Arne-pensionen. 

Det er gået godt i Danmark. Trods fornuftige bekæmpelse af CO2-udledninger, trods corona, trods gasproblemer, trods krig, trods den stigende inflation, trods alt.

Nu lurer kræfter på at den retning der trods alle besværligheder, succesfyldt er påbegyndt skal skylles bort. Kun for at eksperimentere med en ting, at fjerne topskatten for de af os danskere, der i forvejen har mest.

Verden har reelle problemer.

Tørke, inflation, corona, krig.

Det er ikke tid til eksperimenter med vores bundsolide økonomi


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt