Nyheder
Leder Chaufføren 7 2023 𝗩𝗜 𝗕𝗘𝗩𝗔𝗥𝗘𝗥 𝗗𝗘𝗧 𝗕𝗘𝗗𝗦𝗧𝗘 - 𝗢𝗚 𝗕𝗟𝗜𝗩𝗘𝗥 𝗦𝗧Æ𝗥𝗞𝗘𝗥𝗘

I fagforeningen står vi lige nu i en meget gunstig situation. Vi er veldrevet med dygtige og engagerede medarbejdere, der har en unik viden på det komplicerede transportområde. Vores økonomi er god og vi har endda også en lille slat penge på kistebunden.

Men kigger vi bare lidt ud i fremtiden må vi forvente store udfordringer. Vores primære organisationsret er begrænset til Frederiksberg og Københavns Kommune og der kommer stort set ikke nye virksomheder til. Selv om vi gør en ihærdig indsats for at organisere, så har vi altså meget begrænset mulighed for at vokse. Tværtimod ser vi ligesom den øvrige fagbevægelse ind i en fremtid, hvor medlemstallet støt og roligt vil falde.

Derfor har vi de seneste mange måneder undersøgt mulighederne for en fremtidssikring gennem en sammenlægning med 3F Industri Vestegnen og 3F Vestegnen.

En ny fagforening, hvor vi får mulighed for at vokse medlemsmæssigt i fem nye kommuner og samtidig får hele lagerområdet med i en stærk Transportgruppe. En Transportgruppe, der på næsten alle områder vil blive som det 3F Københavns Chauffører, du kender i dag - også beslutningsmæssigt.

Andre områder som A-Kasse, bogholderi og socialområdet bliver fælles, men også her vil det være kendte ansigter fra vores fagforening, der sætter sig på de ledende poster. Selv navnet, hvor vi kommer til at hedde 3F Københavns Chauffører & Vestegnen sikrer, at vi ikke mister vores identitet. Med andre ord en sammenlægning, hvor vi har fået mange af vores ønsker opfyldt, fordi de to andre så gerne vil have os med – fordi vi er dem vi er og kommer med så meget.

Beslutningen om en sammenlægning skal træffes af vores repræsentantskabsmøde, den 28. november, og de to andres afdelingers generalforsamlinger. Vores hovedbestyrelse bakker op om det, og mens dette skrives, har 3F Vestegnen netop haft generalforsamling. Her stemte et massivt flertal for en sammenlægning. Det ændrer ikke på at en sammenlægning vækker de store følelser. Det gør det også hos mig. Vi er en over 100 år gammel fagforening med stolte traditioner. Men vi er også nødt til at handle med rettidig omhu og udnytte, at vi lige nu står i en gunstig situation. Det har gjort os stærke i forhandlingerne og sikret at 3F Københavns Chauffører ikke mister sin identitet. Et resultat, hvor vi efter min bedste mening både har bevaret det bedste – og sikret chaufførerne en stærkere fremtid.

 

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt