Nyheder
Fynske Guldfeldt er Årets Arbejdsplads Den fynske snedker- og tømrervirksomhed S. Guldfeldt Nielsen er kåret som landets bedste arbejdsplads.

Guldfeldt Tømrer og Snedker fra Odense kan nu kalde sig Danmarks bedste arbejdsplads det næste års tid.

Det var 3F, som onsdag eftermiddag udpegede vinderen i konkurrencen om at blive Årets Arbejdsplads i et felt på i alt omkring 700 indstillinger.

Guldfeldt fik prisen blandt andet for at bære gamle håndværkstraditioner videre.

- I sørger for at matche jeres lærlinge med erfarne folk, som kan lære fra sig, og I uddanner fremtidens arbejdskraft, sagde Tina Christensen, konstitueret formand i 3F, ved kåringen.

Hun nævnte også, at medarbejderne er inddraget i byggeprocesserne og i planlægningen, så ansvaret er delt.

Det var en stolt koncernchef Claus Larsen, som takkede for prisen.

- Det er en meget stor ære. Vi er ikke i tvivl om, at vi er dygtige – det er holdet, som er dygtige, siger Claus Larsen, som særligt takkede Sebastian Andersen, der indstillede virksomheden til konkurrencen.

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk, Bagsværd, og Entreprenørafdelingen i Middelfart Kommune deler andenpladsen.

Man får lov

S. Guldfeldt Nielsen har cirka 250 ansatte, hvoraf langt de fleste arbejder efter overenskomst med 3F. Lærlinge og elever udgør næsten hver femte medarbejder, og dermed tager virksomheden et stort ansvar for uddannelse.

Virksomheden forsøger også at sikre en ensartet arbejdsstyrke over hele året for at holde på dygtige medarbejdere, blandt andet ved at bruge efteruddannelse i vintermånederne. Samtidig holder firmaet øje med at bruge miljørigtige produkter og undgå spild af materialer.

Blandt opgaverne i firmaet er både nybyggeri, renoveringer og restaureringer. Og så har virksomheden gjort meget ekstra for at få medarbejderne trygt gennem corona-krisen.

Da Sebastian Andersen foreslog virksomheden til konkurrencen, var han stadig lærling:

- Som lærling her får man virkelig lov at prøve alting. Man bliver ikke bare sat til at gøre rent. Jeg får lov til at prøve at finde ud af, hvordan jeg gør noget bedst, sagde han til Fagbladet i efteråret, da de tre finalister blev præsenteret.

Konkurrencen er speciel på den måde, at det kun er virksomhedernes egne ansatte, der kan indstille dem.

Tradition

Kåringen af Årets Arbejdsplads er efterhånden en lang og stolt tradition, idet det er 29. gang, at prisen er uddelt. Blandt tidligere vindere er både store og små virksomheder, offentlige og private og fra alle 3F’s brancher.

Formålet med konkurrencen er blandt andet at fremhæve virksomheder, hvor medarbejderne trives og udvikles, så andre kan lære af dem.

Begivenheden fandt sted i DR-Byen i tilknytning til 3F’s erhvervspolitiske konference Vision Danmark. 

Om konkurrencen

Det er 29. gang, at Årets Arbejdsplads er udpeget i 3F’s konkurrence. Kåringen af Årets Arbejdsplads 2021 skulle have fundet sted i januar, men blev udsat på grund af corona.

Virksomhederne bedømmes efter en række objektive kriterier, herunder samfundsansvar, løn- og arbejdsvilkår, arbejdsmiljø, uddannelse, og klima og miljø.

Oprindeligt var det fagforbundet SiD, der iværksatte konkurrencen, som siden blev overtaget af 3F ved fusionen mellem KAD og SiD.

Over 700 virksomheder var foreslået i konkurrencen i år.

Efter flere sorteringer udpeges tre virksomheder til at gå videre til finalen.

De tre virksomheder får besøg af dommerkomitéen, som består af 3F’s ledelse foruden to eksterne jurymedlemmer, nemlig administrerende direktør og ejer af Linak, Bent Jensen, og administrerende direktør i Pensiondanmark, Torben Möger Pedersen.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt