Nyheder
Aftale om afvikling af frihed mv. i forbindelse med håndtering af covid-19 På baggrund af statsministerens opfordring til at også offentligt ansatte afvikler frihed i hjemsendelsesperioden, er der på de offentlige områder nu indgået aftaler.

På baggrund af Statsministerens opfordring til at også offentligt ansatte afvikler frihed i hjemsendelsesperioden, er der på de offentlige områder indgået aftaler om afvikling af frihed med videre i forbindelse med håndtering af covid-19.

Desuden har man ønsket en aftale, der ligger på linje med 3-partsaftalen på det private område, indgået den 14. marts 2020 om afvikling af ferie med videre. Det betyder, at man kan varsles 5 dage på ferie, bruge feriefridage eller afspadsering med 1 dags varsel.

Det skal bemærkes, at man kun kan sendes på ferie, feriefridage eller afspadsering, hvis man har noget, der er afviklingsmodent, altså ferie der skal afvikles inden 30. april 2020. Har man intet, så går man ikke i minus og skylder ikke timer og skal heller ikke bruge ny ferie mv. Man kan heller ikke gå i minus på fleks eller trækkes i løn.

Der kan alene varsles op til 5 dages frihed på dage, hvor der ikke varetages opgaver eller man ikke har rådighedsvagt. Arbejdsgiveren kan varsle med dags varsel.

Den statslige aftale kan ses her.

Filer Statslig aftale af 26.03.2020 119 KB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt