Nyheder
Godt-råd-artikel fra Sampension Planlæg din pension i god tid – der kan være penge at hente

Nærmer du dig sidste fase af dit arbejdsliv, så kan det være en god idé at planlægge din tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet i god tid. Her kan det særligt være en fordel at kigge på udbetalingerne fra ratepensionen.
Nye beregninger fra Sampension viser, at der kan være god grund til at overveje at få ratepensionen udbetalt over en længere periode end de 10 år, som den oftest vil være aftalt til. For ved at forlænge udbetalingerne til f.eks. 20 år kan man få mere end 400.000 kr. ekstra at gøre godt med i pensionstilværelsen.
”For mange kan der være en økonomisk gevinst at hente ved at strække udbetalingerne over en længere periode. For det betyder, at de årlige udbetalinger fra ratepensionen bliver mindre, og at man dermed i højere grad bliver berettiget til folkepensionens tillægsbeløb. Så selvom den årlige pension bliver mindre i de første 10 år, hvis man vælger at få ratepensionen udbetalt i 20 år, så vil man samlet set få mere udbetalt over hele perioden” siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.
Det store regnestykke kan du læse mere om i artiklen. Ellers er det altid en god idé at kontakte dit pensionsselskab for at kigge nærmere på dine muligheder.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt