Nyheder
Mange risikerer at betale for meget i skat af deres ratepensionsindbetalinger Mange danskere har god grund til at tjekke deres indbetalinger til ratepension i denne tid. For hvis de indbetaler mere i år, end hvad de kan få fradrag for, kan pengene blive beskattet flere gange

I 2022 er ratepensionsindbetalinger op til 59.200 kr. fradragsberettigede. Indbetalinger over denne grænse, er der ikke fradrag for. Og da der samtidig skal betales skat af udbetalingen, bliver pengene altså beskattet to gange.

”Problemet opstår typisk, hvis man indbetaler på flere ratepensioner. Mange har automatiske ratepensionsindbetalinger via deres arbejdsmarkedspension, hvor pensionsselskabet sørger for, at indbetalingerne ikke overstiger fradragsgrænsen. Men herudover har en del danskere også en ratepension i f.eks. banken, og her skal man selv sikre sig, at man ikke samlet set indbetaler for meget til ratepensionerne. Og det er langt fra alle, der har styr på det,” siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

”Har man flere ratepensioner, skal man være særligt opmærksom på fradragsloftet i denne tid. Men også de danskere, som har planer om at sætte ekstra penge ind på pensionsopsparingen inden nytår, skal sikre sig, at de ikke kommer til at overstige fradragsgrænsen for ratepensionsindbetalinger. Her kan man i stedet vælge at lave et ekstra indskud til en pensionsordning med livsvarig udbetaling med fradrag,” fortsætter Anne-Louise Lindkvist.

Hvis man kommer til at indbetale for meget til ratepension i år, har man mulighed for at rette op på det via den næste årsopgørelse, hvor man kan vælge, at pengene skal betales tilbage eller overføres til en pensionsordning med livsvarig udbetaling med fradrag.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt