Nyheder
Regulering af løn og tjenestemandspensioner sættes i bero Reguleringen af løn og tjenestemandspensioner pr. 1. februar 2021 sættes foreløbigt i bero.

Den 6. januar fik vi oplyst, at der ville ske en lønnedgang pr. 1. februar 2021 for alle ansatte i staten som følge af, at en negativ udmøntning fra reguleringsordningen ikke kunne opvejes af de aftalte generelle lønstigninger.

Der er nu konstateret fejl i de data som ligger til grund for opgørelsen af reguleringsordningen. Den regulering pr. 1. februar, der tidligere er meldt ud, er derfor (formentlig) ikke korrekt.

CFU og Medarbejderstyrelsen har derfor aftalt, at lønnen, der hvor det er muligt, ikke reguleres pr. 1. februar, men først når vi kender den korrekte regulering.

Her er der en særlig situation med hensyn til forudlønnede, idet lønanvisningen til dem vil ske i løbet af kort tid. For hovedparten af de tjenestemandsansatte, herunder ansatte i Forsvaret og DSB, og alle tjenestemandspensionister er det lykkedes at sætte reguleringen i bero, og lønnen for februar vil derfor være uændret i forhold til januar-lønnen.

I et mindre antal tilfælde har det ikke været muligt at stoppe lønanvisningen. Dette gælder alle tjenestemænd/tjenestemandslignende i Folkekirken og et mindre antal (ca. 150) der primært er ansat ved Landbrugsskolerne og gymnasierne. Disse vil blive sat ned i løn 1. februar.

Man skal være opmærksom på, at der kan være tjenestemandslignende ansatte der er bagudlønnede, ligesom der kan være enkelte ansatte uden for de nævnte grupper, som har bevaret en personlig ret til at være forudlønnet.

Det forventes, at alle forudlønnede vil få udbetalt den korrekte løn for marts måned, og i forbindelse hermed vil der ske en efterregulering af februar-lønnen.

Den korrekte regulering af februar-lønnen forventes i slutningen af januar, og så vil problemet ikke komme til at berøre bagudlønnede, og det er langt de fleste statsansatte.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt