Nyheder
Retningslinjer for genåbning af folkekirken og andre trossamfund Initiativer til begrænsning af smittespredning har indtil videre haft den ønskede effekt. Det er derfor muligt med en ansvarlig genåbning af folkekirken og andre trossamfund.

COVID-19 har alvorlige konsekvenser for danskernes liv og hverdag. Der er taget mange og vidtgående initiativer for at afbøde konsekvenserne af udbruddet, herunder har folkekirken og andre trossamfund holdt deres lokaler lukkede for offentligheden. De mange initiativer til begrænsning af smittespredning har indtil videre haft den ønskede effekt. Det er derfor muligt at udvide den gradvise genåbning af Danmark med en ansvarlig genåbning af folkekirken og andre trossamfund.

De mange initiativer til begrænsning af smittespredning har indtil videre haft den ønskede effekt. Det er derfor muligt at udvide den gradvise genåbning af Danmark med en ansvarlig genåbning af folkekirken og andre trossamfund.

Forudsætningen for genåbningen af Danmark er, at danskerne fortsat efterlever sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at undgå smittespredning. Her har folkekirken og andre trossamfund et stort ansvar for at sikre, at smittespredningen minimeres, og at behovet for god afstand mellem mennesker og fortsat skærpet fokus på hygiejne respekteres. Folkekirken og andre trossamfund bør i den forbindelse være særligt opmærksomme på at undgå smittespredning blandt personer med øget risiko, som er til stede ved gudstjenester og menighedsaktiviteter med videre.

Folkekirken og andre trossamfund kan fra 18. maj 2020 igen åbne kirker, synagoger, moskeer og lignende samt sognegårde, menighedshuse og andre lokaler for offentligheden. Samtidig gælder forsamlingsforbuddet ikke for folkekirken og trossamfund uden for folkekirken i lokaler, som de råder over. Ved begravelser og bisættelser gælder forsamlingsforbuddet heller ikke udendørs.

Læs retningslinjerne her.

Filer Retningslinjer for genaabning 147 KB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt