Nyheder
Sampension - Det årlige pensionsoverblik I disse uger udsender Sampension-fællesskabet det årlige pensionsoverblik.

I pensionsoverblikket kan du og dine kollegaer se, hvordan pensionsopsparingen har udviklet sig, hvor meget I vil få udbetalt før skat som pensionister, og hvordan I selv og jeres efterladte er sikret, hvis I mister arbejdsevnen, bliver kritisk syg eller afgår ved døden.

Jeg vil gerne opfordre jer til at kigge pensionsoverblikket igennem og overveje, om det ser fornuftigt ud. Vurdér, om de forventede udbetalinger giver den ønskede sikring af privatøkonomien som pensionist.

Det er i den forbindelse en god idé at tage et Pensionstjek på vores hjemmeside. Med et Pensionstjek får du vores anbefaling – og efterfølgende kan du booke en samtale med en af vores pensionsrådgivere, hvis du har behov for det.

Mange af vores kunder har stor glæde af et Pensionstjek i forbindelse med livsændringer – det kan være ægteskab, familieforøgelse, skilsmisse eller ny jobsituation.

Læs mere om pensionstjek her.

 

Få frihed til selv at vælge

Hvis prognosen for pensionsudbetalingerne i pensionsoverblikket på nuværende tidspunkt ikke ser ud til at kunne indfri de personlige forventninger til pensionisttilværelsen, så kan man overveje at indbetale lidt ekstra til pensionsopsparingen.

I dag vælger mange at indbetale lidt ekstra til pension – typisk et par pct. af lønnen hver måned. På den måde vokser pensionsopsparingen hurtigere, og så får man mere handlefrihed – det kan være nødvendigt, hvis man har en drøm nyhedsbrevet.

Selv små månedlige indbetalinger vil gøre en stor forskel på størrelsen af pensionsopsparingen. Det skyldes ikke mindst, at omkostningerne ved at spare op hos Sampension er de laveste blandt alle pensionsselskaber. Derfor opfordrer vi til, at du samler dine pensionsordninger hos os – det er især relevant, hvis du har pensioner i andre pensionsselskaber eller banker.

Ring til en pensionsrådgiver på 77 55 62 50 og hør nærmere om, hvordan du kan komme i gang med at indbetale ekstra.

 

Tæt på pension – så kan vi også hjælpe

Nærmer man sig pensionsalderen, skal man begynde at forberede sig på overgangen fra arbejdsliv til pensionistliv. Vi kan hjælpe med seniorrådgivning og skabe overblik over økonomi og muligheder. Vi kan hjælpe med seniorrådgivning og skabe overblik over økonomi og muligheder.

Jeg vil gerne opfordre til, at I på arbejdspladsen deler jeres tanker om, hvornår og hvordan arbejdslivet skal blive til seniorliv. Det kan være inspirerende at tale med kolleger, som har valgt at fortsætte med at arbejde, eventuelt på deltid, selvom de kunne være gået på pension.

Flemming Juul Jensen er tillidsmand i Nordjylland, og på et pensionsmøde med Sampension fik han det overblik, han havde brug for, inden han senere i år fylder 64 og går på efterløn. "Det afgørende var, at jeg fik vished for, at jeg som efterlønner vil få råd til at leve videre på samme måde som i dag. Det vil de fleste mennesker vel gerne," siger Flemming Juul Jensen.

Læs artiklen med Fleming Juul Jensen her.

Du må meget gerne gøre dine kolleger opmærksomme på, at vi tilbyder seniorrådgivning og kan hjælpe med at planlægge pensionen.

Læs mere om mulighederne her.

 

Fritvalgslønkontoen giver højere pension

På det private overenskomstområde giver fritvalgslønkontoen det enkelte medlem mulighed for at prioritere mere til pension.

Der forhandles lige nu om overenskomsterne for de kommende år blandt andet om at forhøje fritvalgsbidraget typisk fra 4 pct. til 7 pct.

I næste uge skriver Sampension til de medlemmer, som vi ved har mulighed for fritvalg. Repræsenterer du medlemmer på det private område, fx i PostNord, DSB, DSB Vedligehold eller på det grafiske område, så må du gerne fortælle dem, at de vil få en besked fra os.

Som TR er du velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for, at vi hjælper dine medlemmer med information om deres muligheder med fritvalgslønkontoen – uanset om de ønsker at bruge beløbet til mere pension, mere frihed, hvor det er muligt, eller at få pengene ud nu, når skatten er betalt.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt