Nyheder
Sampension indfører depotsikring fra 1. juni 2021 Pensionsordningen i Sampension for statsansatte omfattet af OAO-S Fællesoverenskomsten, eller overenskomsten for gravermedhjælpere med Kirkeministeriet, og hvor man får indbetalt pension til Sampension bliver ændret fra 1. juni 2021.

Sampension sendte i sidste uge en digital besked til alle medlemmer, der får opsparingssikring. 

Opsparingssikring er en forsikring, som sikrer at de penge, medlemmet har sparet op til livsvarig alderspension, bliver udbetalt til de efterladte, hvis medlemmet dør inden pensionering. Som det er nu, bliver opsparingen fra alderspension overført til fællesskabet, hvis medlemmet dør inden opstart af pensionsudbetalingen.

Indførsel af opsparingssikring betyder, at prognosen for alderspension reduceres med 1-5 procent afhængig af alder og risikoprofil. 

Mulighed for at fravælge opsparingssikring

Medlemmer med fem år eller mindre til tidligste pensionsalder kan derfor – INDEN 30. november 2021 – fravælge opsparingssikringen i basispension. 

Vær opmærksom på, at her er tidligste pensionsalder, der første tidspunkt, hvor man kan få udbetaling fra pensionsordningen i Sampension.
I den digitale besked fremgår det tydeligt, hvis medlemmet har mulighed for at fravælge opsparingssikring.

Opsparingssikring omfatter de fleste medlemmer

Det er medlemmer med en pensionsordning i markedsrente, der får opsparingssikring (3 i 1 Livspension, 3 i 1 Opsparing eller Supplerende Pension).

Der er ca. 4.000 medlemmer, der indbetaler til tidligere ordninger i gennemsnitsrente i Sampension – typisk Fleksibel Pension eller 3 i 1 Pension –, som ikke får opsparingssikring. 

Sidst på året vil Sampension derfor kontakte de medlemmer, som har indbetaling til tidligere ordninger, hvor de i en kort periode får mulighed for at skifte til 3 i 1 Livspension og dermed få opsparingssikring.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt