Nyheder
Statsansatte sættes ned i løn 1. februar 2021 Reguleringsordningen, som sikrer, at de statsansatte følger de private ansatte lønmæssigt, betyder, at de statsansatte sættes ned i løn 1. februar 2021 med 0,25%. Årsagen er corona-krisen.

Reguleringsordningen, som sikrer, at de statsansatte følger de private ansatte lønmæssigt, betyder, at de statsansatte sættes ned i løn 1. februar 2021 med 0,25%. Hvis der havde været gang i lønudviklingen på det private område, skulle vi have haft en lønfremgang, men corona har sat lønudviklingen i stå.

Der er udsigt til, at en helt almindelig 3F’er ansat i staten fra 1. februar får cirka 60 kroner mindre i løn – og når beløbet er fratrukket skat, er det cirka 40 kroner om måneden, hvis man har en månedsløn på 25.000 kr. Hvis man tjener mere, er lønnedgangen større, eller ved en lavere indtægt er lønnedgangen mindre.

Man sagde ja til reguleringsordningen under de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018, og den har været en del af det offentlige lønsystem i årevis.

Reguleringsordningen sikrer, at de privatansatte i gode tider ikke kan stikke helt af lønmæssigt i forhold til de offentligt ansatte. Så den er god, når der er fremgang på det private område, men den gør også, at vi kommer til at betale, når der er nedgang i lønudviklingen.

Overenskomstforhandlingerne OK 2021 er gået i gang, så forhåbentlig er der nye lønstigninger på vej.

Kø på Mit3F Der er i øjeblikket længere svartider på 3f.dk. Du kan derfor opleve at blive sat i kø, når du vil tilgå funktioner på Mit3F.
Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt