Nyheder
Hvordan styrker man samarbejdet internt i SU? I dette nyhedsbrev stiller vi skarpt på, hvad der typisk skaber dårlige relationer i SU-arbejdet, samt hvordan I kan arbejde med de interne relationer i samarbejdsudvalget.

Gode relationer er vigtige for alle (arbejds-)livets forhold, og ikke mindst i forhold til SU-arbejdet. I dette nyhedsbrev stiller vi derfor skarpt på, hvad der typisk skaber dårlige relationer i SU-arbejdet, samt hvordan I kan arbejde med de interne relationer i samarbejdsudvalget. Vores håb er, at nyhedsbrevet kan inspirere jer til at opnå størst mulig udbytte af jeres drøftelser.

Hvis du er nysgerrig på, hvad der typisk skaber udfordringer i SU-arbejdet, bør du læse konsulenternes blogindlæg, hvor de deler ud af deres massive erfaring omkring dette emne.

Og hvis du vil inspireres til, hvordan I i jeres samarbejdsudvalg kan håndtere eventuelle dårlige relationer, er der god inspiration at hente i dette nyhedsbrev. Vi er nemlig så heldige, at Sønderborg Statsskole har valgt at dele deres fortælling om samarbejdsudvalget, der formåede at flytte deres SU-arbejde fra at udgøre en kamparena til i stedet at udgøre en arena for samarbejde og fokus på arbejdspladsens organisatoriske udvikling. Du kan også læse eller genlæse artiklen om, hvordan man i et TRIO samarbejde på Socialrådgiveruddannelsen på UCL arbejdede med deres interne relationer, samt konfliktmægler Sidsel Westi Kraghs gode råd til, hvordan man internt i samarbejdsudvalget kan arbejde med at håndtere konflikter i samarbejdsudvalget.

Hvis dit samarbejdsudvalg har brug for et forløb, hvor vi kan bistå med at sætte fokus på relationerne, er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet for at høre mere. Du kan også finde mere information om hvordan et sådant forløb kan se ud her, samt læse om vores kursustilbud på hjemmesiden. I flere af vores kursustilbud er der mulighed for at sætte fokus på relationer og håndtering af konflikter i SU-arbejdet, ligesom vi underviser i metoder, der træner hele samarbejdsudvalget i at lytte til hinanden og få alle perspektiver med ind i SU-arbejdet. Det er vores erfaring, at måden at tale til og med hinanden på har stor betydning for relationerne, og et fokus på dette kan derfor være et godt sted at starte – både for relationerne og for værdien af SU-arbejdet.

Og: hvis du ikke fik læst artiklerne i vores seneste nyhedsbrev om de erfaringer, forskellige samarbejdsudvalg har gjort sig med udarbejdelsen af retningslinjer ift. krænkende handlinger, kan vi kun anbefale, at du genlæser dette

En stor tak fra os til de arbejdspladser, der deler ud af deres erfaringer til gavn for andre.

Og afslutningsvis: Vi er godt i gang med at booke vores dygtige undervisere til kurser i efteråret. Hvis du vil være sikker på at få afholdt et kursus på netop den dag, der er mest belejligt for jer, er det en god idé at tage kontakt til os omkring dette snarest, da der er run på datoerne.

Vores tilbud om gratis faciliteret evaluering er stadig aktuelt. Du kan læse mere om, hvad en sådan dag indeholder her. Og ja, vi mener det – det er ganske gratis!

Som altid skal du endelig tage kontakt, hvis der er noget omkring SU-arbejdet, du ønsker at få rådgivning eller vejledning i forhold til – eller hvis du har et forslag til aktiviteter, du gerne ser, at vi sætter i gang.

God læselyst – og del gerne med dine kollegaer.

På sekretariatets vegne,
Magnus Bryde og Pia Lassen


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt