Nyheder
Invitation til gratis seminar 11. november I Ledelsesugen holder vi gratis seminar 11. november 2021, om hvordan Samarbejdsudvalget kan arbejde med egen dialogkultur, så SU bliver et udvalg med plads til uenigheder.

Oplever I, at samarbejdet i SU er præget af monologer? At arbejdet ikke flytter noget på arbejdspladsen? Måske endda at det opleves som spild af tid?

Så kan det være, fordi I ikke giver plads til de uenigheder, der er en naturlig del af drøftelser i SU, hvor man repræsenterer noget forskelligt som hhv. ledelses- og medarbejderrepræsentant – og ikke mindst medarbejderrepræsentanter imellem. Frygten for uenigheder og eventuelle konflikter kan bidrage til en kultur, hvor udvalgets medlemmer ikke får sat ord på de synspunkter og overvejelser, kollegaerne egentlig har. I stedet for kan det blive et forum, hvor formand og næstformand eller de ellers dominerende medlemmer står for udvekslingen af synspunkter. Og det kan være med til at dræbe gnisten ved, og ikke mindst værdien af, SU-arbejdet.

På dette seminar kan du møde konfliktmægler Bjørn Nygaard fra Center for Konfliktløsning. Bjørn arbejder med konfliktløsning og samarbejde på alle niveauer i offentlige og private organisationer, og han arbejder med interkulturelle konflikter i boligområder og på arbejdspladser samt med konflikthåndtering i international sammenhæng, herunder med undervisning af politikere og politiske institutioner i Kenya i dialog og forebyggelse af konflikter.

Bjørn vil, bistået af sekretariatets koordinerende konsulenter, fortælle om hvordan man i samarbejdsudvalget kan arbejde med udviklingen af en konfliktrummelig kultur, således at der bliver plads til at være ”professionelt uenige”, uden at dette sker på bekostning af de gode relationer. Tilsvarende vil Bjørn præsentere en metode, der sikrer ordentlige dialoger, hvor alle kommer til orde, og måske processen hen imod denne kultur ligefrem kan være med til at fremme relationerne mellem udvalgets medlemmer.

Seminaret vil også give mulighed for, at du kan mødes med SU-medlemmer fra en eller flere statslige arbejdspladser, der ligeledes er interesseret i arbejdet med at udvikle en konfliktrummelig kultur som del af deres SU-arbejde.

Du kan læse mere om seminaret og tilmelde dig under Aktiviteter.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt