Nyheder
Sampension lægger sammen med PKA og Pensam investorpres på Amazon Sampension, PenSam og PKA vil nu have Amazon til at dokumentere, hvordan selskabet sikrer sine medarbejderes ret til at organisere sig og forhandle kollektivt. Det sker på baggrund af adskillige sager om brud på arbejdstagerrettigheder i Amazon.

Baggrunden for initiativet er, at der har været adskillige sager, som tegner et billede af alvorlige udfordringer med arbejdstagerrettighederne i Amazon. F.eks. har medarbejderne i New York City som de første dannet en amerikansk fagforening for Amazon-medarbejdere, men Amazon forsøger nu at få kendt fagforeningen ulovlig.
”Vi lægger i sagens natur særlig stor vægt på arbejdstagerrettigheder i de selskaber, vi investerer i. Derfor er vi meget bekymrede over de mange sager, hvor Amazon anklages for ikke at leve op til sine forpligtelser ift. arbejdstagerrettigheder, og som også synes meget langt fra selskabets egne principper på området. På den baggrund vil vi nu have dem til at redegøre for, hvordan deres principper udmøntes i praksis,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen, Head of ESG i Sampension.
Læs mere på sampension.dk

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt