Nyheder
7 NYE INDUSTRIOPERATØRER FÅR PAPIR PÅ DÈT DE KAN Indenfor et par måneder er der 7 af 3F Mariager Fjords
Medlemmer der bliver uddannet som industrioperatører.
Der er tale om 2 på Mariager Salt Specialties A/S,
2 fra Actulux, 2 fra Vindø Teglværk og 1 fra Nopa Nordic.
Endnu flere er på vej fra andre virksomheder også.


7 NYE INDUSTRIOPERATØRER FÅR PAPIR PÅ DÈT DE KAN

Indenfor et par måneder er der 7 af 3F Mariager Fjords
Medlemmer der bliver uddannet som industrioperatører.
Der er tale om 2 på Mariager Salt Specialties A/S,
2 fra Actulux, 2 fra Vindø Teglværk og 1 fra Nopa Nordic.
Endnu flere er på vej fra andre virksomheder også.

DIPLOM TIL DE NYUDDANNEDE
3F Mariager Fjord var nede for at overrække en gave, et diplom og en gratis indboforsikring til Nikolaj Storgaard Andersen og Kristian Revsbæk som begge arbejder på Mariager Salt Specialties A/S i Mariager. Vi fik samtidig en snak med de 2 medlemmer om uddannelsen og vi fik ligeledes en snak med Dansk Salt A/S´ direktør Søren Møller og Pakkerileder Jimmy Jensen fra Mariager Salt Specialties A/S om virksomhedernes syn på uddannelse af medarbejdere på siten i Mariager.

Nikolaj og Kristian har været på virksomheden i nogle år og blev på et tidspunkt opfordret af virksomheden til at deltage. I starten var de en smule skeptiske, var det med fuld løn og så videre? Det endte med at begge sagde ja og det har de aldrig fortrudt. De siger samstemmende, at det er en virkelig god uddannelse der giver et stort indblik i alle de ting ”som skal gå op i en større enhed” på en moderne virksomhed. De har opnået kompetencer som betyder, at de kan løse flere opgaver, og er blevet langt bedre til at opdage og løse fejl end de var før. Dette er med til at skabe større engagement og en større arbejdsglæde. De kan varmt anbefale, at flere går i gang med uddannelsen og de værdsætter at virksomheden investerer i deres kompetencer. Kompetencer der også vil stille dem væsentligt bedre hvis man på et tidspunkt skulle stå og mangle arbejde. De glæder sig til at komme i gang med at bruge deres nye viden. De udtaler også at kollegaer der måske har dårlige oplevelser fra folkeskolen, og måske ikke er så bogligt stærke, ikke skal være bange for at gå igang, da skolens undervisere er utroligt hjælpsomme og har en del hjælpeværktøjer til eksempelvis ordblinde.

UDDANNELSE ER UDVIKLING AF VIRKSOMHEDEN
Direktør Søren Møller udtaler, at en virksomhed selv bærer et stort ansvar for at videreuddanne deres medarbejdere og siger: ”Uddanner vi ikke vores medarbejdere rettidigt, så er vi selv skyld i en afvikling af forretningen”.

Virksomheden havde tidligere et uddannelsesudvalg men det fungerede ikke optimalt og uddannelse var nok heller ikke prioriteret i særlig høj grad. I dag er det indarbejdet i virksomhedens strategiplan. Det er derfor et højt prioriteret fokusområde. Søren Møller siger også at uddannelse er bedre for den enkelte og det viser at medarbejderne ”vil virksomheden” hvilket er rigtigt godt for virksomhedens fortsatte udvikling. Søren bliver spurgt om hvad man på virksomhederne gør i forhold til at give medarbejderne de mere almene kompetencer. Hertil svarer han: ”Ikke nok endnu, men det er en ting man skal have mere opmærksomhed på for også at skabe interesse for uddannelse for endnu flere medarbejdere”. Udover ovennævnte vil virksomhederne udarbejde et ”kursus katalog” over alle de uddannelser - men også andre kurser - der kan være relevante til fremtidens opgaver.

I det daglige er det Jimmy Jensen som står for at spotte og anbefale medarbejderne til at komme afsted i hans afdeling, og det er blandt andet ham som står for den daglige snak med ”eleverne” når de er hjemme i praktik på Mariager Salt Specialties A/S. Uddannelsen er nemlig delt op i skoleophold og praktik i egen virksomhed. Han siger at uddannelse indgår i de årlige medarbejdersamtaler. Han glæder sig til at få de 2 medarbejdere tilbage, og tror blandt andet på at deres uddannelse kan være med til at de løser opgaver som man tidligere skulle ringe til eksterne håndværkere efter.

FLERE ER KLAR TIL AT TAG PÅ UDDANNELSE
Nikolaj og Kristian bliver spurgt om ikke det er svært at motiverer kollegaerne. Nej, det er det faktisk ikke længere for deres kollegaer har været yderst interesseret i hvad det er de lærer og om det er svært. Det har faktisk betydet at der p.t. er flere der ønsker at starte end virksomheden p.t. kan undvære i produktionen. De tror at det er meget vigtigt at nogle medarbejdere går foran og viser vejen.

Da de begge er erfarne medarbejdere, blev der forud for starten på uddannelsen lavet en realkompetence vurdering (i daglig tale RKV). I sin enkelthed går det ud på at kortlægge hvilke kompetencer den enkelte har. Det er nemlig med til at afkorte den 2½ år lange uddannelse. De kompetencer som både Nikolaj og Kristian havde fra deres arbejde og andre kurser betød at de kunne få en faglært uddannelse på 1½ år. Og nej, det er ikke 1½ år på skolebænken. En del af uddannelse er nemlig praktik i deres egen virksomhed. Til alle siger de: ”Op på hesten, bare kom i gang, du vil aldrig fortryde det”.

AFDELING ER KLAR TIL AT HJÆLPE PÅ VEJ
Orla Thomsen 3F Mariager Fjord ønskede endnu en gang de 2 medlemmer tillykke med uddannelse og sagde til såvel dem som virksomheden at de skulle fortsætte det gode arbejde, som 3F sætter utrolig stor pris på.

Samtidig opfordrede 3F virksomheden til at bede medarbejdere der overvejer en faglig uddannelse til at kontakte 3F inden opstart på uddannelse, da de skal kende både deres rettigheder som lærlinge, men også hvordan de er stillet i forhold til dagpenge med mere.

3F har også en uddannelseskoordinator, som alle medlemmer er velkomne til at aftale et møde med og få en snak om muligheder for uddannelse og kompetenceudvikling.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt