Nyheder
Henning Overgaard valgt til ny forbundsformand for 3F 3F’s delegerede har på den ekstraordinære kongres i Odense Kongrescenter enstemmigt valgt Henning Overgaard som ny forbundsformand for 3F.

- Jeg er utrolig glad for og stolt over den tillid som 3F’s delegerede har vist mig. Som formand for Danmarks stærkeste fællesskab vil jeg fortsætte kampen for at forsvare og forbedre 3F’ernes løn- og arbejdsvilkår, siger den nyvalgte forbundsformand.

Henning Overgaard tiltræder posten i stedet for Tina Christensen. Tina Christensen har siden januar været konstitueret forbundsformand for 3F, efter daværende formand Per Christensen trak sig fra posten, da det kom frem, at han har levet et privat dobbeltliv.

Henning Overgaard har siden 2016 været forbundssekretær i 3F. Som forbundssekretær har han blandt andet stået forrest i kampen mod social dumping. Fra 2007 til 2016 var han formand for 3F Esbjerg Transport.

- Gode forhold kommer ikke af sig selv. Det kommer gennem vores 9.000 tillidsvalgte på arbejdspladserne, som vi skal bakke endnu mere op. Og det kommer gennem et stærkt, fagligt fællesskab og gennem dialog og armlægning med både arbejdsgiverne og med politikerne på Christiansborg, siger Henning Overgaard.

- Som forbundsformand vil jeg gerne måles på, om vi får bragt fagforeningen tættere på medlemmerne – og medlemmerne tættere på fagforeningen, siger han.

Henning Overgaard er uddannet lager- og transportarbejder, og han har været tillidsrepræsentant på frysehuset Agri-Norcold i Esbjerg. Privat bor Henning Overgaard i Esbjerg.

På den ordinære kongres til september er posterne i forbundsledelsen igen på valg.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt