Nyheder
Bare fordi man ikke kan stave kan man sagtens uddanne sig Hos Siemens Gamesa arbejder der en ganske særlig mand. Anders Bay Petersen er kraftig ordblind, men han uddanner sig alligevel med fuld opbakning fra sin virksomhed.

Som tillidsrepræsentant siger Anders Bay Petersen tit til folk, at de skal uddanne sig. Selv har han arbejdet i 14 år hos Siemens i Brande, og indtil for nylig gjorde han det som ufaglært. Men med støtte fra 3F Midtjylland har han selv sørget for, at der kommer nye boller på suppen.

”Jeg har taget en masse kurser, og sammen med min arbejdsplads har vi undersøgt, hvad det kan give af merit. Det har vist sig, at jeg kan tage en lager- og logistikuddannelse på ret kort tid,” siger den 57-årige og fortsætter:

”For at være et godt eksempel for dem, jeg går og siger, der skal tage uddannelse, er jeg selv gået i gang”.

Fuld opbakning

Han var lige ved at få sved på panden, da det gik op for ham, at en del af uddannelsen var på engelsk. Men også det klarede han i stiv arm.

”Det er en stor udfordring i det hele taget, for jeg er kraftig ordblind, så jeg kan ikke rigtigt skrive og stave,” fortæller Anders Bay Petersen, som føler sig massivt støttet af sin arbejdsplads.

”Her er fuld opbakning til at uddanne sig. Selvfølgelig får man det ikke forærende, man skal selv ville det”.

Industriens overenskomst giver mulighed for at uddanne sig med løn, og når virksomheden bakker op, så mener han ikke, at der er nogle undskyldninger for ikke at gå i gang.

”Bare gør det. Det er en måde at fremtidssikre sig selv. Vi er en stor virksomhed, men der er ingen, der ved, om vi er her om fem til seks år. Jeg er 57 år. Hvor skal jeg finde et ufaglært arbejde henne, hvis det sker? spørger han.

Efter planen er Anders Bay Petersen færdig til september 2023.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt